Interior

Met behulp van deze kleine tweaks maak jij jouw badkamer jaloersmakend

Met behulp van deze kleine tweaks maak jij jouw badkamer jaloersmakend

Een badkamer: je brengt er graag je tijd door maar toch komt het vaak voor dat aan de sfeer en look van deze ruimte nog wat te wensen over laat. Zonde, want er zijn een aantal kleine tweaks waarmee jij ook die van jou - vooral als deze wel een update kan gebruiken (huurhuishebbers opgelet) - een stuk fijner maakt en misschien zelfs jaloersmakend mooi.

Dat het 'm soms in de kleine dingen zit, bewijzen de volgende tips. Pas deze toe op jouw badkamer en wedden dat je er nog liever bent dan normaal?

1. Ruim op en maak schoon

Niets is zo onrustig als een badkamer die er rommelig of vies uitziet. Berg daarom alles zoveel mogelijk netjes weg in kasten, manden of bakken. Maak de voegen eens goed schoon, boen de kalkaanslag weg van de kranen en de douchewanden en ga met schoonmaakmiddel aan de slag om de tegels eens goed onder handen te nemen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kinfill (@kinfill.homecare) on

2. Show de mooiste spullen

Verpakkingen anno 2020 kunnen ware styling pareltjes zijn. Denk bijvoorbeeld aan producten van Aesop, Marie Stella Maris of Meraki. Jouw mooiste producten zet jij natuurlijk gewoon volop in het zicht. Besteed daarnaast aandacht aan mooie opbergoplossingen zodat ook die fijn zijn om naar te kijken.

3. Investeer in mooie handdoeken en een fijne badjas

Die vale handdoeken die rafelen mogen wat ons betreft linea recta in de vuilnisbak: het wordt tijd dat jij eens een paar mooie exemplaren aanschaft. Heel veel hoef je er niet te hebben dus het mag best wel een keer wat kosten. Toch meerdere nodig? Koop dan elke maand een paar zodat je uiteindelijk een fijne collectie opbouwt. Hetzelfde geldt voor een badjas: het oog wilt ook wat en je lichaam zal ook blij zijn met een fijne badjas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mette Ditmer Denmark (@metteditmer) on

4. Plaats groen in jouw badkamer

Groen in de badkamer: dat moet je zeker doen! Het geeft een frisse touch aan de ruimte. Door het vocht wat ik de badkamer hangt, doen bepaalde planten het erg goed. Onze favorieten? De scindapsus, de orchidee en de graslelie. 

5. Hangmogelijkeden

De toiletrol en de haken voor jouw handdoeken of badjas mogen best wel aan iets moois hangen in plaats van de standaard mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor exemplaren uitgevoerd in zwart gepoedercoat materiaal of messing. Je kunt zelfs voor een variant gaan met marmer erin. Hoe chic wil je het hebben?

 
Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top