Gezichtsverzorging

Zo tref jij alvast voorbereidingen om in de zomer van 2020 lekker in je vel te zitten

Zo tref jij alvast voorbereidingen om in de zomer van 2020 lekker in je vel te zitten

Ook al lijkt het er nog niet op, binnenkort is het weer zomer. Dan liggen we, hopelijk, weer op het strand of zitten we op een terras. Lijkt die overgang nog groot? Dat snappen we best, het is nu ook niet bepaald de perfecte lente. Toch zijn er genoeg voorbereidingen die je kan treffen om alvast dat zomergevoel te krijgen.

Dit is wat je kan doen om je zo lekker mogelijk in je vel te zitten voor de komende zomer. 

Zorg voor mooie voetjes

Ja, onze voetjes worden een stuk vaker gezien tijdens de zomer. We dragen dan het liefst de leukste sandalen, slippers of open hakken. Geweldig allemaal, maar dan moet je niet de hele tijd naar beneden hoeven te kijken. Ook al lijken onze voeten best onbelangrijk in de winter. In de zomer, wanneer ze volop te zien zijn, is het natuurlijk leuk dat je met alle vertrouwen in je slippers kan springen. Zorg dat je geregeld je teennagels knipt en jezelf soms een voetenbadje geeft. Heb je vrij harde nagels? Knip je nagels dan pas wanneer ze nat zijn. Dit maakt alles een stuk makkelijker. Ook zijn zachte voetjes belangrijk. Zorg daarom dus dat je alle eeltplekken op je voeten verwijdert. Dit kan je doen met een voetvijl. Smeer je voeten daarna in met een vette crème en trek je favoriete sokken aan. Wij beloven je: na een paar keer herhalen zijn je voeten absoluut zijdezacht. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AMINA MUADDI 🧚🏽‍♀️ (@aminamuaddi) op

Zorg voor een mooie huid

Ook een mooie huid is in de zomer echt niet te veel gevraagd. Ook al gaat dat sowieso makkelijker: zonlicht heeft namelijk in een aantal opzichten een positieve invloed op je velletje. Toch kunnen wij iets doen om onze huid te helpen. Het is namelijk cruciaal dat jij je 'm elke avond reinigt. Je gezicht wordt namelijk elke dag blootgesteld aan talg en andere soorten vervuiling. Reinig het liefst twee keer per dag, 's ochtends en 's avonds. Ook is het hartstikke belangrijk om SPF te gebruiken. SPF beschermt je huid natuurlijk tegen de zon én zorgt voor een egalere huid. Ook stress is een belangrijke factor, dat is iets wat vooral in deze periode moeilijk voorkomen kan worden. Toch is het belangrijk tussen alle drukte en onduidelijkheid toch wat extra tijd voor jezelf te nemen. Een tip van Trendalert: claim elke dag een kamer voor jezelf, al is het maar voor een uurtje. In dit uurtje mag er niemand binnen komen en heb jij even de tijd om te relaxen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leia Sfez (@leiasfez) op

Zorg dat jij je fit voelt

Last but not least, zorg ook dat jij je fit voelt van binnen! De perfecte summer body bestaat niet, maar je kan je body wel zo perfect mogelijk maken voor jou. Nee, daar bedoelen we niet mee dat je over een maand een sixpack moet hebben. Wel dat je lekker gezond moet zijn. Door stress en verveling is het logisch dat we vaker ongezond snacken óf vaker alcohol drinken. Voor jou even leuk, voor je lichaam wat minder. Zorg dus dat je vaker naar gezonde snacks grijpt. Probeer voor jezelf even een balans te vinden. Probeer bijvoorbeeld deze smoothies. Veranderingen in je dieet brengen, is makkelijker als je het ook echt lekker vind. Met deze smoothies komt dat zeker goed. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door patricia manfield (@heir) op

Dit is wat je nodig hebt om voorbereidingen te treffen

 
Beeld: Photo by Jens Kreuter on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top