Gezichtsverzorging

Waarom je écht niet aan je gezicht moet zitten (los van het coronavirus)

Waarom je écht niet aan je gezicht moet zitten (los van het coronavirus)

De laatste weken wordt ons van links en rechts verteld dat we niet aan onze gezichten moeten zitten. Raken we iets aan waar misschien het coronavirus op kan zitten? Dan heb je het virus een stuk sneller als je daarna je gezicht aanraakt. Maar niet alleen om het coronavirus moet je minder aan je gezicht zitten, er zijn nog veel meer redenen. 

Is het zitten aan je gezicht één van jouw bad habits? Dan is het nu de perfecte tijd om daar vanaf te komen. Wij helpen je er doorheen! 

Waarom zit jij zo vaak aan je gezicht?

Het zitten aan je gezicht is een slechte gewoonte die jij hebt aangeleerd. Maar, waarom doe je het? Zie het als een gewoonte als nagelbijten, wat meestal door iets getriggerd wordt. Ben je nerveus of verveel jij je? Dan kan het zijn dat je dan vaker aan je gezicht gaat zitten. Ook stress, iets waar we nu met z'n allen meer last van hebben, kan één van de oorzaken zijn. Juist nu we het niet nodig hebben, zullen er meer mensen aan hun gezicht zitten door stress. Ook doen somige mensen het puur uit automatisme, je denkt er dan niet een meer over na. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

Zo stop je met het zitten aan je gezicht

Eigenlijk zitten we, slechte gewoonte of niet, allemaal te vaak aan onze gezichten. Uit statistieken blijkt dat we allemaal gemiddeld 20 keer per dag aan ons gezicht zitten. Er compleet mee stoppen lijkt dus bijna onmogelijk. Toch is het er één en ander wat je kan doen om het te verminderen. 

Zorg dat je handen bezig zijn

Wanneer we iets vast hebben, zitten we logischerwijze niet aan onze gezichten. Onze handen zijn dan bezig. Een goede tip die perfect is voor de tijd van nu is bijvoorbeeld regematig je handen te wassen. Je kan ook iets vasthouden zoals een stressbal. 

Let goed op

Er helemaal mee stoppen, zal veel tijd kosten maar tot die tijd is het handig om goed op te letten wanneer je aan je gezicht zit. Zit je veel aan je gezicht als je nerveus bent of niet goed weet wat je moet doen? Zorg dan dat je dat probleem gaat tackelen met, bijvoorbeeld, ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen zorgen ervoor dat je minder gestresst bent en voilà, je zit minder aan je gezicht. 

Zoek een reactie

Dus, nu je goed oplet en weet wanneer je aan je gezicht zit, is het tijd voor de volgende stap. Je zoekt nu een reactie op je gedrag. De key bij dit proces is iets zoeken wat je afleidt. Bal bijvoorbeeld voor 30 seconden je vuist zodat je vergeet om aan je gezicht te zitten. 

Deze producten maken je gezicht en handen perfect schoon

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top