Interior

Jouw woonkamer een update geven maar een klein budget? Dit is hoe je het doet

Jouw woonkamer een update geven maar een klein budget? Dit is hoe je het doet

Nu we thuiszitten, hebben we ineens een hoop tijd over. Je hebt geen reistijd naar je werk en geen afspraken buiten de deur. Om te voorkomen dat de muren op je afkomen, is het handig om je energie te focussen op dingen die je leven beter kunnen maken maar je tot nu toe hebt uitgesteld omdat je het te druk hebt.

Ga mediteren of volg online yogalessen, lees een boek, verdiep je in nieuwe recepten of ga met je interieur aan de slag. Er zijn een hoop manieren waarop je jouw woonkamer een make-over kunt geven zonder dat je daarvoor een hoop geld kwijt hoeft te zijn. Wij nemen er drie onder de loep.

1. Geef de wanden een nieuw kleurtje

Step outside the box en ga eens voor een tint die je al heel lang prachtig vindt maar eigenlijk tot nu toe niet aandurfde om op de muren aan te brengen. Dat warme terracotta of rustgevende diepblauw kan de woonkamer in een korte tijd een volledige nieuwe look geven zonder dat je daarvoor diep in de buidel hoeft te tasten. Bevalt het toch niet? Dan verf je het toch gewoon weer in een andere kleur? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Nice Stuff Collector (@theobert_pot) on

2. Verander de stoffen

Jouw bank is waarschijnlijk een vast component in de woonkamer: die verander je niet zo maar even. Toch zijn er heel veel dingen van stof die niet al te veel geld kosten om eens te vervangen. Denk hierbij aan kussentjes, een dekentje, een vloerkleed of nieuwe gordijnen (mooie gordijnen hoeven echt niet altijd heel duur te zijn). Let behalve de kleur en print ook op de textuur: de ene stof is absoluut de andere niet. 

3. Accessoires!

Het zit 'm soms in de kleine dingen. Met accessoires zoals kaarsenhouders, objecten, doosjes, vazen en andere 'prullaria' kun je binnen no time voor niet al te veel geld een compleet andere look aan jouw woonkamer geven. Verzamel alle accessoires die jij hebt eens op de eettafel en ga ze vervolgens opnieuw een plekje geven. Het groeperen van items kan een leuk effect geven. Een kleine regel daarbij is dat samenstellingen van oneven accessoires moet maken. Mis je iets? Er zijn genoeg leuke dingen om te shoppen!

 
Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top