Health

Zo ren je veilig een rondje buiten tijdens de Corona pandemie

Zo ren je veilig een rondje buiten tijdens de Corona pandemie

Het zijn bizarre tijden; tijdens het coronavirus. Dingen die we normaal doen en bij onze routine horen, het normale leven, staan even on hold. Ook moeten wij nadenken bij ieder ding die wij ondernemen en of we daar niet anderen mee in gevaar brengen. Toch is het lastig om alleen maar binnen te zitten voor een aantal weken lang en gaan we daarom soms wat naar buiten. Maar hoe ren je een rondje in het park, zonder dat je wordt blootgesteld aan het virus? 

Je hebt voor nu nog steeds de mogelijkheid om naar buiten te gaan om een rondje te rennen. Dit in tegenstelling tot andere landen zoals bijvoorbeeld Italië; daar mag je alleen naar buiten wanneer het strikt noodzakelijk is voor bijvoorbeeld een dokterafspraak, noodzakelijke boodschappen of een test op het coronavirus. Wij verkeren (nog) niet in deze tijden maar dit kan er wel aan zitten komen. Gelukkig kunnen we nu nog genieten van de buitenlucht, zolang we maar niet in aanraking komen met anderen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Actual Trusted Info (@coronavirus.info) op

Wat kun je doen?

Het zal nu veel voorkomen dat mensen beslissen om net als jij wat lichamelijke beweging te krijgen in de buitenlucht. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op wilt letten, mocht je de deur instappen. Het belangrijkste blijft, ook wanneer jij beslist om een rondje te rennen en denkt dat er geen mensen zullen zijn, dat je anderhalve meter afstand houdt van de mensen om jou heen. Wie je ook tegenkomt. Dit omdat de ziekte ook in de lucht voorkomt en zich verspreidt door hoesten of niezen. Wanneer jij, zelfs in de buitenlucht, dichterbij iemand staat kan je het virus gemakkelijker oplopen. Het maakt dus niet uit of jij je in een ruimte bevindt of dat je in de open lucht staat. Solo joggen is dus beter dan groepsjoggen, dit moet dan ook worden vermeden.

Daarnast is het belangrijk dat je niks om je heen aanraakt, banken, stoplichten of andere dingen kun je beter laten voor wat het is. Heb jij deze wel aangeraakt? Was dan na het joggen goed je handen met een effectieve zeep. Het wassen van je handen kun je liever te vaak doen dan te weinig. Heb je een hand sanitizer gel? Neem die dan dus zeker mee!

Tot slot

Het allerbelangrijkste blijft dat jij de impact doorhebt van het coronavirus. Waar we eerst met z'n allen dachten dat het wel meeviel, blijkt uit recente onderzoeken dit helemaal niet zo te zijn en moeten wij allemaal zoveel mogelijk thuisblijven. Geniet daarom nog van de tijd dat je naar buiten kunt, maar doe dit niet te veel en doe dit slim. Misschien ben jij ontzettend gezond en zal het virus niet veel met jou doen, maar het gaat om de zwakkere mensen om jou heen. Probeer daarom, hoe moeilijk het ook is, zoveel mogelijk binnen te blijven.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top