Health

Met deze ingrediënten krik jij je weerstand binnen no time op

Met deze ingrediënten krik jij je weerstand binnen no time op

Door het coronavirus denken we met z'n allen toch meer aan onze weerstand. Voor nu én in de toekomst is het belangrijk om je weerstand on point te houden: het beschermt je echt meer dan je denkt.

De makkelijkste manieren om je weerstand op pijl te houden, is om elke nacht voldoende slaap te pakken en om gezond te eten. Wat je dan het beste kan eten? Wij hebben de antwoorden. 

Weerstand

Wanneer je volledig begrijpt wat je weerstand nou eigenlijk is, kan jij je lichaam veel beter helpen. Je weerstand is eigenlijk het vermogen van je lichaam om je zo goed mogelijk te beschermen. Door onder andere stress, slecht slapen en ongezonde voeding kan het zijn dat je weerstand lager is dan je zou willen. Hoe hoger je weerstand is, hoe beter je lichaam zich kan verweren tegen ziektes. Dit is waarom het belangrijk is om je weerstand zo hoog mogelijk te houden.

Ingrediënten voor een hogere weerstand

Sommige dingen kan je beter niet eten of drinken als jij je weerstand wilt verhogen. Denk bijvoorbeeld aan alcohol of te veel suiker. Ook eten dat veel vetten bevat, zal je weerstand niet helpen. Probeer dus een goede balans te vinden. Dit kan je het beste eten. 

Watermeloen

Watermeloen eet je het allerliefste op een warme zomerdag terwijl je ligt te zonnen in de tuin maar ook in de winter zou watermeloen een echte aanwinst zijn. De superfood zit namelijk vol met vitamine A, C en B6. Al deze vitamines dragen bij aan een goede weerstand. Ook draagt het rode vruchtvlees van de watermeloen bij aan het beschermen van je lichaamscellen van buitenaf. Het vruchtvlees zit vol met een krachtig antioxidant genaamd lycopeen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door With love, Nadia (@withlove.nadia) op

Knoflook

Knoflook heeft een ongelofelijk positieve werking op je weerstand. Waarom? Knoflook heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking die al met één teentje invloed heeft. Zorg wel dat jij je knoflook rauw eet. Zo gaat er niks verloren. 

Chilipeper

Wist je dat een chilipeper je slijm dunner kan maken? De perfecte gelegenheid om chili te eten, is dus als je ziek bent of niet ziek wilt worden. De rode en groene chilipepers zijn rijk aan vitamine A en C, die bijdragen aan een goede weerstand. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cocktail Ideas & Concepts (@barprints) op

Honing

Honing, de natuurlijk vloeibare substantie waar wij (bijna) allemaal van houden, heeft een enorm verzachtend effect op je keel. Als je last van keelpijn hebt, wil je dus zeker wat honing in huis hebben. Ook heeft honing een antibacteriële werking waardoor het de bacteriën die voor een infectie zorgen, kan uitschakelen. 

Pecannoten

Pecannoten zijn niet alleen lekker, ze zitten ook nog eens vol met zink. Zink zorgt voor een goede weerstand en mag dus niet missen in je dieet. Eet pecannoten als een snack of verwerk de noten in je salade voor een lekkere crunch! 

Hieronder wat leuke bakjes om je gezonde snacks te eten!

 
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top