Health

Met deze tips voel jij je naakt ook op je best

Met deze tips voel jij je naakt ook op je best

Of we het nou willen of niet: we zien onszelf best vaak naakt. Al is het onder de douche of in de spiegel. Het is belangrijk dat jij je goed voelt over jezelf wanneer je bloot bent, natuurlijker dan dat kan het namelijk niet. Voor de relatie met je partner en met jezelf is het belangrijk dat jij jezelf accepteert. 

Naakt zijn gaat veel verder dan het uittrekken van kleding. Het gaat om het accepteren van je kwetsbaarheid. Vind jij het moeilijk om je ongelijke borsten of je cellulite te accepteren? Dan is er zeker werk aan de winkel. Wij weten dat het moeilijk kan zijn! Toch is het belangrijk dat je, vooral bij jezelf, kwetsbaar kan zijn en dat jij jezelf kan accepteren hoe je bent. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) op

Oordeel niet

Wij mensen zijn grappige wezens. Zo hebben we de neiging om veel strenger voor onszelf te zijn dan voor anderen. We oordelen er een eind op los maar hebben daar alleen onszelf mee. Verlang jij meer van jezelf dan je van anderen doet? Dan moet je goed gaan nadenken over waarom dat zo is. Net zoals de mensen om je heen ben jij ook een mens. Laat die strenge regels los voor jezelf en bedenk dat we allemaal mensen zijn. Hoe streng jij voor jezelf bent, is een ander waarschijnlijk ook voor zichzelf.

Accepteer de complimentjes

Krijg jij een complimentje van iemand? Neem het dan echt aan. Iemand geeft je dat complimentje niet zomaar, ze zijn echt niet aan het liegen! Iedereen heeft een andere definitie schoonheid en dus is het echt een compliment dat jij die definitie voor iemand anders bent!

Wacht niet todat je er 'beter' uit ziet

Ben je bezig met diëten? Wacht dan niet totdat er een nummertje verschijnt op de weegschaal waar je trots op bent om jezelf te complimenteren. Begin vandaag! Met kritiek op jezelf heb je niemand anders dan jezelf en dit zal je op den duur echt ontzettend ongelukkig maken. Ben je kwetsbaar? Dan is dit in het begin misschien moeilijk maar het werpt echt zijn vruchten af. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door I WEIGH 📣 (@i_weigh) op

Ga voor de spiegel staan

Een goede oefening om jezelf te accepteren, is om naakt voor de spiegel te staan. Wanneer je dit doet is het cruciaal dat je luistert naar de gedachtes die je hoort maar niet oordeelt. Schrijf ze als het moet zelfs op. Probeer los te staan van je gedachtes en ze te observeren. Je zult merken dat wanneer je dit doet je echt naar jezelf kan luisteren en er zo sneller iets aan kan doen. Jezelf begrijpen is namelijk altijd de eerste stap. 

Wees niet bang om hulp te zoeken

Voel jij je elke dag oncomfortabel in je lichaam en kan je hierdoor niet uit het leven halen wat je wilt? Dan is het handig om hulp te zoeken en om samen met iemand te kijken wat de opties zijn. Het lijkt misschien eng maar in the long run kan het een handige stap zijn. Wanneer we zo veel in ons hoofd bezig zijn met het denken van negatieve gedachtes is het fijn wanneer iemand dit terug kan zetten in het juiste perspectief!

Beeld: Photo by Jan Zhukov on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top