Health

Door deze dingen te doen blijf jij fit tijdens quarantaine

Door deze dingen te doen blijf jij fit tijdens quarantaine

Nu alle sportscholen gesloten zijn dankzij het coronavirus, kan het lastig zijn om fit te blijven. Hoe blijf je fit wanneer jij geen loopband hebt en geen danslessen kunt volgen? Er zijn gelukkig heel wat dingen die jij thuis kunt doen om vitaal te blijven en om ervoor te zorgen dat jouw conditie niet achteruit gaat.

Geen loopband, crossfit apparaat of andere sportattributen bij de hand? Geen probleem. Dit hoeft niet te betekenen dat je gelijk stil moet zitten, want ook thuis zijn er tal van dingen die jij kunt doen om fit te blijven. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet, zodat jij fijn aan de slag kunt.

Hardlopen

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar hardlopen is één van de beste conditie oefeningen en kun jij zo in het park doen nu we nog wel de deur uit mogen maar enkel contact zoveel mogelijk moeten vermijden. Hiervoor heb je geen loopband nodig. Ren door de open lucht en geniet van de natuur om je heen.

Gebruik YouTube

YouTube staat vol met filmpjes die jouw thuis oefeningen laten zien. Deze work-outs kun jij zo lang laten duren als jij zelf wilt. Er bestaan filmpjes van tien minuten maar ook van twintig minuten of langer, je bepaalt dus helemaal zelf wanneer en voor hoelang jij de oefeningen laat duren.

Zoek een sportmaatje

Wanneer jij graag wat fitter wilt zijn maar de motivatie niet kan opbrengen om daadwerkelijk aan de slag te gaan, dan kan een sportmaatje hierbij goed helpen. Zo kun je elkaar motiveren en het is altijd toch net iets gezelliger om samen te gaan sporten. Wanneer je samen hardloopt gaat dit ook een stuk sneller. Zorg er natuurlijk wel voor dat je zeker weet dat diegene niet ziek is en jou kan besmetten. Je lover waar je toch mee in huis woont, is bijvoorbeeld een perfecte work-out buddy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sohee Lee (@soheefit) op

Pak de trap 

Het zijn vaak de kleine dingen die ervoor zorgen dat je wat fitter blijft. Veel mensen vergeten dit snel, maar het is zeker effectief. Neem in plaats van de lift of in het appartementencomplex waar je woont, gewoon de trap. Sla ook eens een trede over, om zo je billen en bovenbenen extra te trainen. Wil jij thuis ook altijd alles in één keer mee naar boven nemen? Doe dit dan juist niet en loop een keer extra de trap op en af.

Loop tijdens het bellen

Als je veel achter een computer moet zitten vanwege werk, is het lastig om aan je beweging te komen. Gelukkig kunnen we al onze telefoontjes tegenwoordig draadloos plegen en hoef je hiervoor dus niet te blijven zitten. Ga dus wat rondjes lopen tijdens het bellen voor werk. Op deze manier heb je ook weer een paar honderd extra stappen gezet.

Houd je activiteiten bij

De ideale manier om je activiteiten bij te houden, is een smart watch. Zeker nu je amper de deur uitgaat, is bijvoorbeeld een Apple Watch ideaal. Met de Apple Watch Series 5 kun je verschillende dingen bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid stappen die je genomen hebt, of je lang genoeg per dag hebt gestaan, hoeveel calorieën je ongeveer verbrand hebt én hoe lang je getraind hebt. Ga je bijvoorbeeld een rondje buiten lopen? Dan herkent de Apple Watch dat je dit aan het doen bent en geeft je de optie om het op te slaan. Handig!

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top