Lifestyle

6 manieren waarop jij jouw dag productiever maakt

6 manieren waarop jij jouw dag productiever maakt

Heb jij het gevoel dat je niet alles uit je dag haalt en je aan het eind misschien geen energie meer hebt? Geen zorgen, daar hebben veel mensen last van. Gelukkig zijn er heel wat dingen jij in je dag kunt toepassen om ervoor te zorgen dat dit wel het geval is.

Je kent het gevoel vast wel: je hebt allemaal dingen in je hoofd die je wilt uitvoeren, je bent van plan om deze te doen en aan het eind van de dag is het toch niet helemaal gelukt. Hierdoor kan je een onbewust negatief gevoel krijgen van binnen en kun jij jezelf voelen alsof je hebt gefaald. Dat is nergens voor nodig want dit gebeurt vaker bij mensen dan je zou denken. 

Begin met een goed ontbijt

Een goed ontbijt kan ervoor zorgen dat jij veel meer energie krijgt op een dag. Neem hiervoor de tijd en ga erbij zitten. Als jij rustig opstart dan heeft dat een zeer positieve invloed op de rest van je dag; je wordt ontspannen wakker, geniet van een goede maaltijd en hebt even de tijd om te ontwaken. Je ontbijt is ook daarom misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door THE BREAKFAST CLUB AMSTERDAM (@thebreakfastclubnld) op

Weet wat je wilt doen 

Voordat jij jouw dag productief wilt besteden, moet je wel weten wat je precies wilt uitvoeren. Zo weet je precies wat je wanneer wilt doen. Als jij een kleine opzet hiervan maakt dan is het makkelijker om je daaraan te houden. Je krijgt het gevoel dat je de dingen die je hebt neergezet op een bepaalde tijd ook echt moet doen. Dit zorgt ervoor dat je productiever aan de slag gaat.

Wees realistisch 

Een realistisch beeld hebben van de dingen die je wilt doen is erg belangrijk. Wanneer je teveel hooi op je vork neemt dan kan dit verkeerd uitpakken. Zodra jij te veel dingen wilt doen op één dag, en je dit niet lukt, kan dit ervoor zorgen dat je weer een negatief gevoel krijgt. 

Ontspan tussendoor

We snappen dat wanneer je een productieve dag wilt hebben, je vollop aan de slag gaat met je bezigheden. Die wil je misschien ook nog eens op tijd af hebben maar hierdoor ben je alleen meer bezig met je werkzaamheden en vergeet je tussendoor wat tijd te pakken voor ontspanning. Deze ontspanning tussendoor blijft erg belangrijk. Zodra je wat rust neemt, kan je met nieuwe energie doorgaan.

Vermijd multitasken

Het lijkt zo fijn; multitasken. Even tussendoor het ene doen en daar tussendoor weer het andere. Toch blijkt dit niet effectief te werken. Zo focus jij je niet op één ding en maak je het hierdoor slordiger af. Wanneer jij je volledig concentreert op dat wat je moet doen, is het makkelijker om dit af te krijgen.

Beloon jezelf

Het belonen van jezelf nadat je alles af hebt, kan je een stuk gemotiveerder maken. Deze beloning hoeft niet groot te zijn, als het maar iets is waarvoor jij je taken wilt afgemaakt hebben. Zo ben je een stuk sneller met je werk en ben je blij wanneer je het af hebt.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top