Beauty

Met deze hacks laat jij jouw beste gezichts features naar voren komen

Met deze hacks laat jij jouw beste gezichts features naar voren komen

Iedereen heeft bepaalde gezichtsfeatures waar ze trots op zijn en die ze willen accentueren. Jij misschien ook wel. Een mooie neus, een scherpe kaaklijn of volle lippen; het zijn allemaal kenmerken die je graag zou willen uitlichten. Dit kan gemakkelijk door middel van make-up. Wij hebben de beste hacks voor je op een rijtje gezet, zodat jij je de beste versie van jezelf voelt.

We kennen allemaal nog wel het moment dat Kim Kardashian onze leerde contouren. Voor velen ging er een deur open en waren zij vanaf dat moment hooked. Je kaaklijn accentueren en daarbij wat slanker ogen? Ja, het kan allemaal met je beautyproducten. Contouren is dan ook niet meer weg te denken uit veel mensen hun make-up routine. Gelukkig zijn er nog een aantal hacks, die voor jou misschien wel een deurtje openen.

Je lippen accentueren

Heb jij volumineuze lippen die misschien van zichzelf wat minder kleur hebben? Dan wil je deze natuurlijk naar voren brengen. Hiervoor is een simpele truc om je cupid's bow (het bovenste gedeelte van je bovenlip) nog een stuk voller te laten lijken en het meeste volume uit je lippen te halen. Zet een kruisje neer, met je lipstick of lipliner, die net ietsjes over je cupid's bow heenvalt. Zo heb zijn je lippen wat overlined zonder dat mensen het door hebben. Wanneer je dit kruisje hebt gezet, vul je de rest van je lippen gewoon verder in met lipstick. Ook is het mogelijk om de rest van je lippen te overlinen met je lipliner, maar pas hier wel mee op. Wanneer je het net iets te veel doet, kan dit niet erg mooi ogen en krijg je een onnatuurlijk effect.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) op

Je neus accentueren

Wanneer jij je neus graag naar voren wilt laten komen, komt highlighter goed van pas. Doe wat highlighter op je vinger en zet deze op de brug van je neus, glijdt naar beneden tot en met het puntje van je neus. Breng deze alleen aan op de smalle kant van je neus, Zo oogt je neus nog wat smaller en geeft dit een erg fris effect. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door M•A•C Cosmetics Nederland (@maccosmeticsnl) op

Je junkbeenderen accentueren 

Iedereen zijn gezicht heeft een andere vorm. Vierkant, rond, hartvormig of misschien wel wat langwerpiger. Daarom is het ook niet logisch als iedereen op dezelfde plek zijn contour of bronzer aanbrengt. Het is belangrijk om goed te kijken naar wat bij jouw vorm gezicht past en hoe jij jouw jukbeenderen het beste naar voren kan laten komen. Om erachter te komen waar jij bronzer of contour precies moet zetten voor het mooiste en natuurlijkste resultaat, zet je daarom een pen of make-up kwast precies tegen het bot aan van je junkbeen. Heb je deze gevonden? Breng dan, terwijl je de meetlijn blijft vasthouden, je bronzer of contour aan. Blend deze goed uit en je hebt de perfecte plek geaccentueerd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty) op

Je sproeten accentueren

Heb jij sproeten waar je trots op bent, maar heeft je huid last van roodheden waardoor je foundation draagt? Dan kan je deze op een natuurlijke manier wat terugbrengen in je gezicht. Gebruik een heel smal lichtbruin potlood, dit kan een oogpotlood zijn of een wenkbrauwpotlood. Als de punt maar heel klein is zodat je de kleinstje sproetjes kan creëren. Ook kun je twee verschillende soorten bruin gebruiken, niet alle sproeten hebben namelijk dezelfde kleur. Zo maak je het zo natuurlijk mogelijk. Zet hele kleine stipjes met je potlood en dep deze vervolgens met je vinger wat meer in je huid. Zo lijken ze wat realistischer en is de kleur minder hard. Doe hier vervolgens je gebruikelijke poeder op zodat ze blijven zetten en voila! In een handomdraai heb jij weer prachtige sproetjes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Adwoa Aboah (@adwoaaboah) op

Je ogen accentueren

Het naar voren brengen van je ogen kan heel gemakkelijk. Natuurlijk is mascara het eerste waar mensen aan denken, maar er zijn ook meer hacks die ervoor kunnen zorgen dat ze jouw ogen een pop geven. Met oogschaduw bijvoorbeeld. We gebruiken vaak de standaard kleur op dagelijkse basis, maar de juiste tint kan voor wonderen zorgen. Daarvoor kijk je naar de kleur van je ogen. Kies de tegenovergestelde kleur oogschaduw uit. Heb jij bijvoorbeeld groene ogen? Dat betekent dat rood het tegenovergestelde is. Vind je deze tint wat hard? Breng dan kleuren aan als paars of oranje. 

Ook kan jij jouw ogen groter laten lijken door een wit oogpotlood aan te brengen op je waterlijn. Wil jij je ogen juist wat kleiner laten lijken? Gebruik dan een zwart oogpotlood.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Glossier (@glossier) op

Producten die hierbij helpen

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top