Fashion

Een nieuwe lente, een nieuw geluid: H&M lanceert binnenkort de Conscious Exclusive SS20-collectie

Een nieuwe lente, een nieuw geluid: H&M lanceert binnenkort de Conscious Exclusive SS20-collectie

H&M en duurzaamheid: deze twee woorden staan steeds vaker in een zin. Met de Conscious Exclusive collecties van H&M, die in 2012 voor het eerst werd gelanceerd, tilt het merk duurzaamheid en circulariteit in de fashion industrie naar een nieuw niveau. Je leest alles over de nieuwe collectie van het modehuis bij ons. 

We hechten steeds meer waarde aan onze kledingsstukken. Het liefst houden we onze items zo lang mogelijk bij ons of geven we het een nieuw, betekenisvol leven. Ook bij het ontwerpteam van de Conscious Exclusive lijn stonden deze verlangens hoog in het vaandel en dat zie je helemaal terug. 

Wat maakt de Conscious Exclusive SS20-collectie anders? Dit jaar heeft het modehuis zich laten inspireren door de glamoureuze Le Train Bleu die in de periode van 1886 tot 2003 beroemdheden zoals Pablo Picasso en Jean Cocteau vervoerde. De trein is volgens het designteam van H&M een prachtig symbool voor de reis die het modehuis zelf maakt naar circulariteit in de fashion industrie. 

Met deze unieke inspiratiebron ging het team aan de slag. Ze creëerde hiermee een collectie die aansluit bij de deftige, luchthartige sfeer van hun inspiratie maar ook een collectie die elke dag gedragen kan worden. Key items zijn lange jurken van gerecyclede materialen om je - steeds langer durende - lenteavonden mee af te sluiten. Of een denim jasje gemaakt van 100% ongeverfd biologisch katoen waar je gelijk verliefd op wordt. 

Vanaf 26 maart is deze spraakmakende collectie dan eindelijk beschikbaar en kunnen we deze items met eigen ogen bewonderen. De collectie is verkrijgbaar in H&M's flagship store aan de Kalsverstraat 183 in Amsterdam. Ook is de collectie online te vinden op www.hm.com

Beeld: H&M
Deel dit artikel
Back to top