Health

Zo maak je helemaal zelf een disinfectant voor je handen

Zo maak je helemaal zelf een disinfectant voor je handen

Door de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) worden wij eraan herinnerd om een tandje bij te zetten als het gaat om hygiëne. Je handen schoon houden is echt een noodzaak. Het advies luidt om je handen meerdere keren per dag grondig te wassen met zeep. 

Laten we voorop stellen dat het altijd handig is om je handen te wassen. Het hoort immers al in je routine te zitten. Ben je op een plek waar je niet zo snel je handen zou kunnen wassen als normaal? Of zit je op een terras en ga je eten? Dan is een desinfectant misschien de juiste optie voor jou. Omdat het meerendeel van Nederland dit ook door heeft en deze daarom als warme broodjes over de toonbank vliegen, hebben wij een oplossing. Deze desinfecterende gels kan je prima zelf maken om te voorkomen dat je ziek wordt. Dit is hoe je dat doet.

Zo maak je zelf een desinfectant:

2 eetlepels ontsmettingsalcohol

1 eetlepel plantaardige glycerine

1 kopje aloë vera gel

15 druppels tea tree olie

15 druppels kaneel etherische olie

Gedistilleerd water

1 glazen spuitfles

Een vleugje eucalyptus voor de geur

Mix alle ingrediënten in de glazen spuitfles en schud alles goed door elkaar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BYREDO (@officialbyredo) op

Tot slot

Een DIY is altijd leuk, en deze keer ook best handig. De zelfgemaakte desinfectant heeft een reinigende werking en heb je vanaf nu altijd bij je. Zin in meer DIY? Probeer dan deze DIY scrub die helpt bij cellulite

Beeld: Photo by Kelly Sikkema on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top