Interior

Dit zijn de allerleukste dingen om jouw wanden mee te versieren

Dit zijn de allerleukste dingen om jouw wanden mee te versieren

Stel je voor dat je in een huis woont waar letterlijk niks op de muren hangt. Geen kunstwerk, geen spiegel, geen haakjes, niks. Saai toch? Waarschijnlijk is er wel een plekje in jouw huis te vinden wat wel wat meer sjeu kan gebruiken en iets op de wand hangen is vaak een goede optie omdat het natuurlijk nauwelijks ruimte inneemt.

Wij nemen voor jou de leukste opties onder de loep om jouw wanden te voorzien van een leuke touch. 

1. Kunstwerken

Eén van de beste manieren is natuurlijk om een kunstwerk aan de muur te hangen. Of je nou voor een zelfgemaakt exemplaar gaat (tip: geef je kind eens iets anders dan primaire kleuren om mee te knutselen) in een mooie lijst of een kant-en-klaar kunstwerk in de vorm van een print, er is voor iedere smaak en ieder budget iets leuks te bedenken. 

 

2. Spiegels

Een spiegel ziet er niet alleen leuk uit op de muur, maar vergroot de ruimte ook nog eens optisch. Wij zijn dol op de ronde variant maar in de meest uiteenlopende vormen zijn er tegenwoordig spiegels te koop. Met of zonder lijst en zelfs met een kleurtje: een spiegel is hoe dan ook een leuke toevoeging op jouw interieur.

 

3. Haken, kaarsen, wandkasten en planten

Anno 2020 hebben spiegels en kunstwerken concurrentie gekregen van allerlei andere creatieve opties om de wanden wat leuker te maken. De klassieke haak is bijvoorbeeld in de meest opvallende en mooie designs te krijgen en hier kun je andere leuke items aan hangen zoals een mooi kledingstuk of iets anders wat gewoven is. Maar heb je ook al eens aan kleine wandkastjes en leuke houders voor kaarsen en planten gedacht? 

 

4. Wandkleden

Tot slot zijn er ook nog de wandkleden. Hoewel het eerst misschien een stoffig imago had, is het tegenwoordig weer helemaal terug. Naast dat het een originele manier is om een wand te versieren, kan het ook goed zijn voor de akoestiek en zorgt het voor meer warmte in een ruimte. 

 
Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top