Gezichtsverzorging

Heb jij een droge huid? Dan wil je deze dag- en nachtcrèmes in je nachtkastje hebben liggen

Heb jij een droge huid? Dan wil je deze dag- en nachtcrèmes in je nachtkastje hebben liggen

Een droge huid kan erg lastig zijn om te verzorgen. Wat je ook doet, soms blijft je huid nou eenmaal vochtarm. Er zijn heel veel verzorgingsproducten op de markt en hierdoor kan het soms lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Welke dag- en nachtcrème past nou het beste bij jouw huid? Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet zodat jij deze een kans kunt geven.

We snappen dat je er soms misschien wat gek van wordt dat niks werkt voor jouw type huid. Iedereen zijn huid is anders en heeft andere behoeftes, ook die van jou. Daarom kan het vaak even duren voordat je de perfecte producten hebt gevonden of de fijnste beautyroutine hebt kunnen vinden. Dit kan soms een hele zoektocht zijn waarbij we je graag een handje helpen. Er zijn een heleboel tips voor het verzorgen van je droge velletje, maar je dag- en nachtcrème blijven toch een belangrijk onderdeel.

Wat is een droge huid?

Een droge huid betekent simpelweg dat er te weinig talg wordt aangemaakt op een dag. Dit zorgt ervoor dat je huid een stuk minder vocht bevat dan bijvoorbeeld de normale huid. Hierdoor komt het vaak voor dat je jeuk krijgt, er schilfering opspeelt of dat je velletje er niet erg levendig uitziet. Mensen met een droge huid moeten er daarom voor zorgen dat zij de hydratatie die zij missen uit producten vandaan halen. 

Hoe kom ik aan een droge huid?

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom je een huidtype hebt. Vaak is deze aangeboren en kun je hier niks speciaals aan doen om het te veranderen. In sommige gevallen is je huid juist droog door een aantal dagelijkse dingen die je doet. Zo kan je een te hete douche nemen of gebruik je de verkeerde cleansing producten. In veel cleansing producten zit namelijk parfum, wat niet veel goeds doet voor je droge huid. Ook kunnen wisselingen in omgevingstemperaturen veel impact hebben op je huid en deze vochtarm achterlaten. Koude wind of een droge lucht zorgen ervoor dat je huid nog droger wordt. Hierdoor is een dagcrème erg belangrijk in je dag- en avondroutine, zodat je het vocht weer terugbrengt in je velletje.

Het belangrijkste aan je crème is dat hij je huid enorm goed hydrateert en deze vocht terugbrengt. Ook moet hij natuurlijk verzorgend werken, door verzorgende oliën, en is het fijn als deze op waterbasis is. 

Welke crèmes zijn het waard om te proberen met een droge huid?

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top