Interior

Zo maak jij jouw huis binnen no time klaar voor de lente

Zo maak jij jouw huis binnen no time klaar voor de lente

Je ruikt het misschien al als je naar buiten gaat: de geur van de lente hangt in de lucht. Hoewel het pas eind februari is en het in maart zo maar eens zou kunnen gaan sneeuwen, denkt de natuur al dat het bijna zover is dankzij de milde winter. Bloemen steken hun kop op en vogeltjes fluiten er op los.

Hoewel het natuurlijk helemaal niet zo goed is dat het nu al lenteachtig is (klimaatverandering, het is er wel degelijk), kijken we stiekem ook al een beetje uit naar het nieuwe seizoen. Naast dat je jouw garderobe kunt verrijken met een aantal voorjaarsstukken, is het leuk om jouw stulpje te voorzien van een frisse look. 

1. De grote voorjaarsschoonmaak

Het is niet voor niets een begrip die zo lang als wij ons kunnen heugen, besproken wordt zo rond het voorjaar. Het is gewoon fijn om je woning eens even echt helemaal goed schoon te maken. Lap de ramen aan de binnenkant (en buitenkant, als je dat niet professioneel laat doen), maak de keukenkastjes en koelkast eens grondig schoon, organiseer je kledingkast opnieuw (wellicht kun je de hele dikke truien al een andere plek geven) en neem de badkamer en toilet eens even goed onder handen. Vergeet ook vooral niet de meubels eens van hun plek te schuiven. Wedden dat er heel wat stof te vinden is achter jouw tv-meubel of bed? Tot slot is het fijn om alle ramen eens open te zetten zodat je huis even goed kan luchten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kinfill (@kinfill.homecare) op

2. Opruimen

Daarnaast is het zaak om de troep eens goed op te ruimen. Wil je echt al die tijdschriften bewaren? Zo ja, sorteer ze en zet ze op een mooi plekje in een kast. Hetzelfde geldt voor brieven, kledingstukken en andere dingen die vaak op de meest vreemde plekken in je huis worden neergelegd. Heb je in de woonkamer een kast staan waarin je mooie items als het ware tentoonstelt? Haal dan de items er eens uit en deel het opnieuw in. Wedden dat je er papiertjes, batterijen en allerlei andere dingen terugvindt die je eigenlijk helemaal niet in de spotlights wilt hebben staan?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ferm LIVING (@fermliving) op

3. Geef je interieur een opfrisbeurt

Nieuwe items om jouw huis te voorzien van een lichtere uitstraling, kunnen een groot verschil maken. Zet die donkere accessoires zoals kussentjes en kaarsen maar weg en ruil deze om andere varianten. Heb je een mooi maar donkerkleurig vloerkleed? Dan is het leuk om eens te kijken naar een lichter getint exemplaar. Die oude doe je natuurlijk niet weg maar haal je weer uit de kast zodra de herfst begonnen is. Ook is het fijn om je woning te voorzien van mooie nieuwe planten (die monstera die niet meer levend te krijgen is, kan echt niet meer) en een verse bos bloemen. 

Hieronder vind je wat items waarmee jij jouw woning binnen no time een frisse lente look geeft. 

 
Beeld: HK Living
Deel dit artikel
Back to top