Travel

Dit zijn dé hipste steden van dit moment om gauw een bezoekje te brengen

Dit zijn dé hipste steden van dit moment om gauw een bezoekje te brengen

Het bezoeken van nieuwe steden kan vaak voor verwondering zorgen. Een nieuwe bruisende stad leidt je door prachtige plekken en bezienswaardigheden. Er zijn een heleboel mooie plaatsen om te bezichtigen maar toch blijven een aantal een speciaal plekje hebben in ons hart. 

Iedereen houdt van andere plekken, of je nou meer een 'zon, zee en strand' type bent of juist dol bent op bezienswaardigheden of musea bezoeken. Voor iedereen zijn er adembenemende plaatsen die het waard zijn om op reis te gaan. Wat de hipste steden van dit moment zijn om een bezoekje aan te brengen? Onlangs publiceerde Stedentrips een lijst met originele bestemmingen voor 2020. Dit in combinatie met ons eigen onderzoek zorgt voor deze top 5 steden. 

Krakau, Polen

Krakau, gelegen in het zuiden van Polen, is een prachtige stad die enorm veel bezienswaardigheden te bieden heeft. De stad is één van de weinige plekken die de tweede wereldoorlog heeft overleefd. Het is dé plaats waar historie, architectuur, winkelen en gezelligheid bij elkaar komt. Voor ieder is er wel wat te vinden. Ook is Krakau een stuk betaalbaarder dan andere populaire steden. De stad is een combinatie van gebouwen uit de dertiende eeuw en nieuwe moderne plekken. Ideaal dus!

Eén van de bekende plekken waar mensen gauw naartoe trekken in de stad is het voormalig concentratiekamp Auschwitz. Dit is dan ook erg indrukwekkend om te zien en vinden veel mensen het interessant om dit te kunnen meemaken, aangezien het een groot stuk van historie is. In het zuidoosten van Krakau vind je Kazimiers. Dit werd vroeger gezien als de getto, maar is inmiddels alles behalve dit. Hier bevinden zich veel sfeervolle cafés, zijn vaak tientallen festivals te bezoeken en kun je genieten van mooie galeries. Al met al alle ingrediënten voor een perfecte stedentrip. Via Stedentrips.nl kun je nog meer veel informatie vinden over deze prachtstad en makkelijk boeken. Ze vertonen reis en verblijf in één overzicht en bieden altijd een scherpe prijs. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door City Guide to Krakow, Poland🇵🇱 (@krakowcityguide) op

Rome, Italië

Rome, deze stad hoort misschien niet thuis in het lijstje met originele bestemmingen maar is daardoor niet minder hip of mooi. Het wordt door velen de mooiste stad van Europa genoemd. Miljoenen mensen bezoeken de prachtige Italiaanse plek jaarlijks en dit is niet zomaar. Er zijn veel redenen waarom mensen beslissen om naar Rome te gaan. Zo kun je genieten van veel bijzondere bezienswaardigheden zoals Vaticaanstad, het kleinste stukje land van Europa. Of het Pantheon: dit is een antieke tempel uit de tweede eeuw na Christus. Ook wordt het Colosseum enorm veel bezocht en dit amfitheater is dan ook niet te missen in de stad. Deze bezienswaardigheden zijn dan ook wereldwijd bekend en geliefd.

Eén van de fijne dingen aan Rome is het feit dat je nergens naar binnen hoeft om ervan te kunnen genieten. De stad wordt hierdoor een openluchtmuseum genoemd. Alle musea en gebouwen zijn vanaf buiten te bewonderen. Naast de prachtige cultuur is het eten natuurlijk niet te missen. In de knusse, authentieke zijstraatjes vind je veel restaurantjes met echt klassieke Italiaanse risotto, pasta of pizza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Italy Best Places|Tips/Advice (@italy_bestplaces) op

Valencia, Spanje

Ben jij een echte zonliefhebber en krijg je al een warm gevoel bij het denken aan een Spaanse stad? Dan is Valencia the place to be voor jou. De op twee na grootste stad van Spanje heeft een prachtige groene natuur, in tegenstelling tot veel andere Spaanse steden. Valencia ligt in het vasteland, aan de zeekant. Je kunt hier niet alleen naartoe voor een dagje strand maar je kunt ook genieten van de prachtige plekken die Valencia te bieden heeft. Zo staat het bekend om de grote pleinen, oftewel de plazas. Eén van de bekendste plazas is Plaza de Reina. Deze ligt in het oude stadscentrum. De pleinen zitten bomvol met heerlijke restaurants, waar je kunt genieten van authentieke Spaanse tapas en ook aan winkels ontbreekt het niet.

Ook de Kathedraal van Valencia wordt veel bezocht; soms komen bezoekers zelfs alleen maar voor de Kathedraal naar de stad. Je kunt vanuit de top namelijk heel Valencia zien. Mocht je even willen ontsnappen aan de hectiek, dan is het de moeite waard om iets dieper in de stad te gaan, voorbij de toeristen. Zo waan jij je tussen de bewoners en vind je de écht Spaanse straatjes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door valencia_travel (@valencia_travel) op

Wenen, Oostenrijk

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en blijft bij velen onder ons een echte favoriet. De stad is een combinatie van modern en traditioneel. Zo zie je overal paardenkoetsen rondlopen maar heeft het ook enorm veel moderne gebouwen en winkels die je kunt bezoeken. 

Het paleis Schloss Schönbrunn is het allerbelangrijkse stuk erfgoed van Wenen. Het ligt iets buiten de stad en trekt miljoenen mensen aan. De grote tuinen van het paleis zijn prachtig en kun je gemakkelijk gratis doorheen lopen. Ook kun je de bezienswaardigheden van de stad bezoeken zoals de Hofburg, het museum van Sissi of het Kunsthistorisch musem. Deze liggen allemaal op loopafstand bij elkaar en kun je dus te voet bereiken. Toch blijft het centrum van Wenen de meeste mensen trekken. Hier vind je traditionele Weense koffiehuizen en heb je tal van mogelijkheden om te gaan winkelen. Wel is de stad zo groot dat je niet alles in een dag gezien hebt. Trek er dus wat meer dagen op uit om de volledige experience te hebben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wien | Vienna (@viennatouristboard) op

Boedapest, Hongarije

Boedapest, oftewel 'de stad van de spa', wordt jaarlijks nog steeds door heel veel mensen bezocht. De stad ligt boven 120 natuurlijke warmwaterbronnen en je vindt er dus enorm veel badhuizen, die de moeite waard zijn om een duik in te nemen. Hier kom je helemaal tot rust. Baden is voor Hongaren een belangrijk ritueel. Hierdoor lieten Turken en Romeinen baden ook aanleggen, om zich te laten genezen door het helende water. Ook werden deze aangelegd voor ontspanning. Veel van deze aangelegde plekken zijn nog steeds te bezoeken.

De stad staat vooral bekend om zijn cultuur en bezienswaardigheden. Zo is er tram nummer twee en deze werd door National Geographic uitgeroepen tot één van de tien mooiste tramreizen ter wereld. Hij neemt je mee langs alle mooie plekken van Boedapest, bijvoorbeeld langs de oever van de Donau en laat je genieten van het prachtige uitzicht. Ook kan je een bezoekje brengen aan de Staatsopera van de stad, deze is erg geliefd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Budapest , Hungary (@budapest_hungary) op

Via Stedentrips.nl kun je gemakkelijk je bezoekje aan jouw favoriete stad plannen. Hier kun jij je vlucht en hotel tegelijk boeken zonder moeite en worden de hotels persoonlijk voor je uitgezocht. Zo kun je gerust, zonder stress je stedentrip maken.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top