Lichaamsverzorging

Wat doe je tegen acne op je rug?

Wat doe je tegen acne op je rug?

Acne is op geen enkele plek fijn om te hebben. Als je er al last van hebt op bijvoorbeeld je gezicht, dan is het hebben van puistjes op je rug geen pretje. Acne kan soms best pijnlijk zijn.  Gelukkig zijn er een aantal dingen die jou kunnen helpen bij het bestrijden van je acne op je rug. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Niemand wilt acne, waar het dan ook mag zitten. Maar hoe krijg je nou eigenlijk acne op je rug? Hier kunnen veel verschillende redenen voor zijn. Een aantal dingen die het meest voorkomen zijn verstopte poriën, verkeerde voeding of irriterende kleding. Deze kunnen er allemaal voor zorgen dat mensen met óf zonder acne op het gezicht last krijgen van deze puistjes op de rug. 

Ondanks dat er weinig over gepraat wordt, heeft bijna iedereen weleens last van acne op de rug gehad. Het is ook niet snel te zien. Tijdens de wat warmere maanden wil je toch het liefst dat het verdwenen is. Dus, wat doe je eraan?

Vuile of te strakke kleding

We hebben allemaal weleens een bh, of andere kledingstukken, nét iets te lang niet gewassen zijn en alsnog worden gedragen. Dit blijkt niet zo onschuldig te zijn. Doordat je in je kleding zweet, komen er veel bacteriën bij kijken die niet bevorderend zijn voor een goede conditie van de huid. Zorg er daarom altijd voor dat je schone kleding aan hebt die je huid niet irriteert. Mocht je veel strakke kleding dragen dan kan je het beste niet té strakke kleding kiezen. Te strakke kleding zorgt namelijk voor wrijving met als gevolg dat je huid als het ware stikt omdat het niet meer kan ademen. Ook synthetische stoffen doen niet veel goeds voor je huid.

Conditioner

Conditioner voor in je lokken is niet weg te denken uit je beauty routine. Hoewel ons haar hier heel goed op reageert, doet onze huid dat juist niet. Conditioner laat je meestal een paar minuten zitten en zodra je het hebt uitgewassen blijft er vaak nog wat achter op je huid. De crème, die vol zit met parfum en andere ingrediënten, gaat in je huid trekken en zorgen voor extra puistjes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door georgie ↟ nantucket, ma (@georgiemorley) op

Eet of drink minder zuivel 

In zuivel zit veel hormonen, zoals oestrogeen en testosteron. Dit komt omdat melk uit zwangere koeien komt of dieren die net bevallen zijn. Het is dus ook best moeilijk voor je lichaam om dat naar binnen te krijgen en te verwerken. Dit zorgt voor veel effect op je huid en je eigen hormoonbalans. De één heeft hier meer last van dan de ander. Deze stoffen zorgen voor veel talgproductie in je huid, wat vaak leidt tot onzuiverheden. Wil jij weten of zuivel hetzelfde effect heeft op je huid? Probeer dan eens dertig dagen te leven zonder.

Scrubben

Dat scrubben goed voor je is, weet je waarschijnlijk al. Ook bij acne op de rug kan het dé oplossing zijn. Veel mensen scrubben namelijk hun hele lichaam, behalve hun rug, wat nou juist zo goed is. Kies een natuurlijke, zachte scrub die je huid zacht achterlaat. 

Zonlicht 

Hoewel jij je huid misschien het liefst wilt verstoppen, is het heel effectief om je huid wat licht te gunnen. Dit kan ervoor zorgen dat de acne op je rug sneller uitdroogt en niet meer terugkomt. Vaak helpt het ook bij het verminderen van littekens, die je oploopt tijdens je acne. Ga daarom in de warme zomermaanden eens liggen op je buik tijdens het zonnen en relax. De zon kan, op het gebied van acne, in veel gevallen je beste vriend zijn.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top