Fashion

4 x kledingstukken die je beter op de mannenafdeling kan kopen

4 x kledingstukken die je beter op de mannenafdeling kan kopen

Ben je aan het shoppen? Dan merk je dat de mannenafdeling vaak een stuk netter is dan de vrouwenafdeling. Mannen en vrouwen shoppen nou eenmaal anders én vrouwen shoppen vaak een stuk meer. De vrouwenafdeling is wat vaker een rommeltje waardoor het soms moeilijker wordt om te vinden wat je nodig hebt. Je kan ook gewoon naar de mannenafdeling gaan, er zijn namelijk een aantal items die je beter daar kan halen. 

Ben jij helemaal into oversized items en stijlvolle basics? Dan schrijven we dit voor jou. De mannenafdeling is namelijk een walhalla voor vrouwen die op zoek zijn naar deze items. We leggen je haarfijn uit voor welke dingen je beter naar de heren kan gaan. Ook goed om te weten (maar eigenlijk wel heel vreemd): heren betalen vaak een stuk minder voor een soortgelijk item dan vrouwen.

1. Het witte overhemd

Dit tijdloze item wat al eeuwen door man en vrouw gedragen wordt kan je beter op de herenafdeling shoppen. Het witte overhemd is namelijk een stuk meer oversized. Het witte overhemd combineer je het beste met een vintage washed jeans of een leuke midirok

 

2. Sweaters

Sweater lovers opgetel: dit item shop je ook het best op de mannenafdeling. Vaak hebben sweaters op de herenafdeling een heel andere pasvorm en zijn ze ook weer meer oversized. Koop een sweater in twee tot drie maten groter en draag het item als een jurk. 

 

3. Blazers

Ja, ook de blazer kan je kopen op de mannenafdeling. Door de andere pasvorm en zakken valt het item 9 van de 10 keer veel speelser en mooier. Blazers op de vrouwenafdeling zijn vaker gevormd aan het lichaam terwijl blazers bij mannen dit doorgaans niet hebben.

 

4. Denim jack

Een spijkerjas kan een leuke, stijlvolle en praktische toevoeging aan een outfit zijn. Het ziet er mooi uit en houdt je lekker warm. Vooral spijkerjassen op de mannenafdeling beschikken over deze voordelen. De jasjes zitten, net zoals de blazers, vaker losser van het lichaam wat voor een een heel ander effect zorgt. 

 

Je outfit chiquer maken binnen no time? Probeer deze trui eens! 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top