Interior

Duurzamer wonen? Dat kan dankzij deze handige tips!

Duurzamer wonen? Dat kan dankzij deze handige tips!

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in ons leven. Van de impact van wat we eten tot de kleding die we dragen, van al dan niet reizen met het vliegtuig (vliegschaamte schijnt momenteel een ding te zijn) tot hoe jij jouw stulpje inricht. Dat we hiermee bezig zijn is niet voor niks. De klokt die tikt en er zijn zoveel supergoede én duurzame alternatieven voor dingen die we eerder als vanzelfsprekend uitzochten. 

Het verschil kun je dus ook maken door voor duurzame keuzes te gaan op het gebied van interieur. Het zit 'm soms in de kleine dingen. Geen idee wat voor opties er zijn? Wij deden research voor je!

Verlichting

Er zijn een aantal manieren waarop je het verschil kunt maken als het op verlichting aankomt. Kies allereerst voor 'groene stroom', speur eens naar tweedehands lampen (er zijn zoveel leuke mogelijkheden!) én ga LED kopen in plaats van een halogeenlamp. Daarmee maak je verschil voor de wereld én jouw portemonnee waarmee je uiteindelijk misschien wel die kosten voor groene stroom compenseert. 

Planten

Het kiezen voor een plant is een duurzamere keuze dan elke week een vers boeketje bloemen halen. En als je die planten ook nog eens zet in een duurzame bak, dan ben je al helemaal goed bezig. Ook doen? Dan is een plantenbak van Elho hetgeen waar je op zoek naar bent. De bakken zijn er niet alleen leuk uit maar zijn ook nog gemaakt van recyclebaar plastic. Win-win zeggen wij!

Meubilair

Alles wat ooit weer in de mode was, komt terug en dat is op het gebied van interieur niet anders. Speur Marktplaats of andere tweedehands websites af op zoek naar items die je eigenlijk nieuw zou kopen. Wedden dat je daar een fantastische marmeren bijzettafel kunt scoren of een vintage stoel (bijvoorbeeld de buisstoel van Thonet). Toch nieuw kopen? Doe dan eens onderzoek hoe merken aan de materialen voor hun stukken komen. 

Accessoires

Accessoires koop je misschien snel om je huis wat op te fluffen, maar je kunt ook eens een ruilmiddag organiseren met je vriendinnen. Neem allemaal kussentjes, kaarsenhouders en dergelijke mee en kijk of je deze onderling kunt uitwisselen. Zo heb je zonder geld uit te geven een frisse look voor jouw huis!

Servies

Witte strakke borden? Die zijn zo 2016. In 2020 heeft serviesgoed meer karakter dan ooit en laten tweedehands items daar nou perfect bij passen. Een bordje met blauwe bloemen, een grove mok uit de jaren '70 en een glas met een relief: wie goed zoekt kan prachtige stukken vinden bij de kringloopwinkel. Dat het niet perfect bij elkaar matcht, is geen probleem. Zolang er maar een lijn te vinden is in het grote geheel. 

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top