Health

Met deze tips overleef jij je jaarlijkse winterdip

Met deze tips overleef jij je jaarlijkse winterdip

De koude dagen zijn al een tijdje aangebroken en van de zon zien we niet veel meer. Dit zorgt voor velen onder ons dat we last krijgen van de jaarlijkse winterdip. Het liefst blijven we dan ook lekker de hele dag op ons bed liggen, gaan we de deur niet uit en komen bij sommigen zelfs wat depressieve gedachten de hoek om kijken. 

Verdrietig afwachten tot deze maanden voorbijgaan is dus wat we dit jaar niet willen! Met deze tips kom jij gerust, met blije gevoelens, de winter door.

1. Blijf productief

Het is erg belangrijk om je dagen te vullen met je gebruikelijke bezigheden of met de dingen die jij leuk vindt. Door het bezig zijn focus jij je een stuk minder op het grimmige weer of de wat chagrijnige mensen om je heen en vliegen je dagen zo voorbij. Ook waardeer je de momenten waarop jij je rust pakt meer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MONIQUE | runningwithmo (@movandevelde) op

2. Onderhoud je gezonde levenstijl

Wanneer we in onze winterdip komen, krijgen we vaak te maken met depressieve gevoelens. Deze zorgen ervoor dat je niet alleen in je dip blijft hangen maar ook dat je minder goed voor jezelf zorgt. Zo gaan we snel over tot een ongezonde levensstijl. We grijpen sneller naar makkelijk/ongezond voedsel aangezien deze ons comfort geeft. En een ongezonde levensstijl maakt dat we ons nog slechter gaan voelen. Houd dus je gezonde etenswijze intact!

3. Geniet van de koude, donkere dagen 

Hoe moeilijk het ook klinkt, omarm deze dagen. Het betekent niet, omdat de mensen om je heen dit vinden, dat jij niet van deze wintermaanden kan genieten. Soms is het goed om even naar buiten te gaan en de koude lucht in te ademen, de wind langs je lijf te voelen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl) op

4. Slik extra vitamines

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt: de zon laat zich niet veel meer zien deze maanden. En laten de zonnestralen nou net de bron zijn van vitamine D. Het zonlicht dat op je huid schijnt zorgt ervoor dat je lichaam vitamine D gaat maken. Dit is erg belangrijk voor je immuunsysteem en je spieren. Slik deze dus dagelijks bij voor een energieker gevoel!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top