Fashion

Het is nog steeds koud: probeer deze 6 truientrends van 2020

Het is nog steeds koud: probeer deze 6 truientrends van 2020

In februari weet je nooit wat je kan verwachten van het weer. In de tweede maand kan het dagen achter elkaar regenen of ons een voorproefje geven van de lente die nog komen moet. Bij truien daarentegen, weet je precies wat je aan het item hebt. Het houdt je warm, is hartstikke stijlvol en is zeker weten on trend in 2020. 

Truien zijn de laatse tijd steeds dichterbij ons gekropen. Misschien moest je vroeger niet moesten denken aan een jeukende, grote trui hebben er nu een stuk of tien. En dat is logisch, niet alleen de 'traditionele' knit is een groot succes, ook het gebreide vest of een variant met printje is erg gewild. Het materiaal of model is niet altijd de richtlijn, soms zit het 'm letterlijk en figuurlijk in de details.

Kies bijvoorbeeld een sweater met pofmouwen of een andere hals dan normaal. Al deze kleine details maken echt een groot verschil. Hieronder zie je alle sweatertrends, in deze sweaters ben je 24/7 op de juiste temperatuur (smokin' hot). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams (@lucywilliams02) op

1. Alles in één kleur

We beginnen met een makkelijke trend die niet al te veel moeite kost. Al eerder schreven we over het effect van een kleurfamilie. Met deze truientrend gaan we nog een stapje verder en is alles één kleur. Het leuke aan deze trend is dat je niet veel kledingstukken nodig hebt om deel te nemen. Sure, laagjes zijn leuk en ook met een trui is een turtleneck of blazer een geweldige toevoeging. Maar het hoéft niet. Zo ben je met drie of vier items al fully dressed en doe je mee aan een leuke en low-key trend. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

 

2. Om de nek

Deze trend is niet alleen modieus, het is ook nog eens multifunctioneel. Door je trui om je nek te knopen heb je altijd een (extra) exemplaar bij je en ziet je outfit er mooi en afgewerkt uit. Een win-win situatie, als je het ons vraagt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire) op

 

3. Gebreide vest

Deze trend kennen we zo langzamerhand wel: het gebreide vest. Maar dat betekent niet dat het gebreide vest geen plekje in dit rijtje verdient. Het item kan op verschillende manieren gedragen worden en wanneer we dit doorhebben dan wordt het pas leuk. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Adenorah ♏️ (@annelauremais) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door María Bernad (@maria_bernad) op

 

4. Pofmouwen

Deze trend zit theoretisch gezien nog in haar beginfase maar wij zijn nú al verliefd. Pofmouwen geven je sweater of vest een chique finish. Ook is het met dit item een stuk makkelijker om laagjes te dragen, iets wat in de kou toch echt een must is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Celine Aagaard (@celineaagaard_) op

 

5. Laagjes

Zin in een turtleneck én sweater, waarom draag je ze niet gewoon allebei? Zichtbare laagjes zijn in 2020 een grote hit en altijd lekker warm. Speel met kleuren en kies twee 'vloekende' tinten uit of ga voor chic zwart/wit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door alyssa coscarelli (@alyssainthecity) op

 

6. De zip knit

Deze trend staat misschien als laatste in het rijtje maar is absoluut niet de minst belangrijke. De trui met een rits aan de voorzijde, bij voorkeur niet helemaal naar beneden, is op dit moment razend populair. Vaak voorzien van een royale kraag, is dit een trend waar je lekker warm van blijft. Bovendien is het een ideaal item om laagjes mee te maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire) op

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top