Fashion

Dit zijn de 7 street style trends die in 2020 razend populair zullen zijn

Dit zijn de 7 street style trends die in 2020 razend populair zullen zijn

De tijd dat we alle trends kregen voorgedragen door wat er op de catwalk getoond werd, is toch echt voorbij. Waar het nu om draait is wat modeliefhebbende influencers of het publiek die naar de shows komt, dragen.

Deze zogenaamde street style 'sterren' weten een brug te slaan tussen het soms wel onbereikbare of unieke van wat er tijdens modeshows gedragen wordt en de gewone mens met als resultaat outfitjes waar je instantly verliefd op kan worden. Net die coole twist zonder dat het te apart wordt, dat is waar we voor gaan.

Vorige week vond Copenhagen Fashion Week plaats. Wat de trends waren die er echt uitsprongen op het gebied van street style? Wij hebben de zeven allerleukste voor je geselecteerd. 

1. Alles in één kleurfamilie

Het klinkt misschien een beetje saai als street style trend van 2020 maar dat is het absoluut niet. Door voor tinten te gaan die naadloos bij elkaar aansluiten maar wel een tikkeltje verschillen, zet je een hele coole look neer. Speel met laagjes om het een mooi geheel te maken.

2. Pantalon in hoge laarzen

Hoge laarzen draag je vaak in combinatie met deels ontblote benen of met een strakke broek zoals een skinny jeans of legging. Daar is nu verandering in gekomen. Stop gewoon die wat losvallende pantalon in de hoge laars voor een unieke look.

3. Jassen met harige randen

Hoe kan je een lange jas nog chiquer maken? Juist ja, met harige randen. Of ze nou van faux fur zijn of shearling, door de kraag en de onderste randen van de mouwen te verrijken met een bontachtig materiaal (bij voorkeur natuurlijk nep!), ziet je outfit er in één keer een stuk luxer uit. 

4. Felgekleurde accessoires

Dit is natuurlijk een blikvanger pur sang. De tas in een opvallend tintje is een geliefd item om te combineren met elke look, maar je kunt het natuurlijk ook toepassen op andere accessoires zoals schoenen. 

5. Haarbanden en scrunchies

Deze street style trend is al een tijdje gaande en we gaan hier in 2020 zeker nog geen afscheid van nemen. Het idee dat haarbanden en scrunchies voor kleine meisjes zijn, is niet meer geldig. Je haren zijn niet alleen - heel fijn - uit je gezicht, het staat nog eens leuk ook. 

6. Chunky boots

Hoe grover, hoe beter in 2020. Bottega Veneta kwam ermee op de proppen en andere modemerken volgden. Niet de prijsklasse waar je in shopt? Dr. Martens vieren ook weer hoogtij en gelukkig hebben high street merken de chunky boot street style trend inmiddels opgepakt.

7. Leer, leer en nog eens leer

Dat een leren jas cool is, wisten we al. Nu kun je alleen alles wat je maar wilt van leer dragen. Van pantalons tot rokken en jurken en dan hebben we het alleen over uitgevoerd in simpel zwart. Kleur en textuur (bijvoorbeeld croco) is wat de klok slaat dus durf een keer iets wat minder standaard is te kiezen. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top