Health

Zo behoud jij een gezonde levensstijl op kantoor in 2020

Zo behoud jij een gezonde levensstijl op kantoor in 2020

We horen allemaal wel vaker dat de hele dag zitten slecht is voor onze gezondheid. Het is ook best een uitdaging om een actieve levensstijl te hebben als je een baan hebt waarbij je achter een bureau zit.

Omdat wij jou hier graag bij willen helpen, hebben wij een aantal gezonde gewoontes voor op kantoor voor je op een rijtje gezet. 

Voer lopend gesprekken

De meest effectieve manier om actief te blijven op de werkvloer is door vaker te lopen. Gebruik daarom dat gesprek wat nog gevoerd moet worden als een mogelijkheid om een wandelingetje te maken. Voer het gesprek lopend in plaats van dat jullie erbij gaan zitten. Zo heb niet alleen jij een actievere werkdag, maar jouw collega's ook. Probeer dit ook te doen wanneer je normaal gesproken zou bellen of e-mailen. Ieder excuus om op te staan kan jij gebruiken om actief te zijn.

Ga naar buiten

In deze tijd van het jaar komen we vaak op kantoor aan terwijl het nog donker is en gaan we ook weer weg in het donker. Ga in de lunchpauze daarom even lekker naar buiten voor een frisse neus. Haal een kop koffie bij het leuke koffietentje om de hoek of maak gewoon een rondje om het gebouw om even je benen te strekken. Nu krijg je alsnog een beetje vitamine D binnen omdat je buiten bent en kan jij even lekker bewegen.

Stretch

Als je gedurende de dag voornamelijk zit, komen jouw spieren niet echt aan hun beweging toe. Om geen pijn en/of verslapte spieren op te lopen, is het verstandig om iedere dag deze even uit te rekken. Een paar simpele stretchoefeningen doen gedurende de dag kan al een groot verschil maken. Rek jouw armen en benen dus lekker uit wanneer jij het nodig vindt. Jouw spieren zullen je achteraf enorm dankbaar zijn.

Sta zo veel als je kunt

Naast je uitrekken, is het ook lekker om te staan wanneer je kunt. Verschillende kantoren beschikken over bureaus waar je aan moet staan. Deze zijn ideaal als je een actieve dag wilt hebben maar nog steeds productief wilt zijn tijdens werktijd. Als jij toegang hebt tot een staand bureau, zouden wij zeker aanraden om hier gebruik van te maken. Draag wanneer jij van plan bent om de hele dag te staan comfortabele schoenen en vergeet niet om af en toe ook even te lopen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Desk Advisor (@deskadvisor) op

Optimaliseer jouw zitplaats

Als laatste is het uiteraard ook van belang om lekker te zitten tijdens het werken. Een gepaste zitplaats kan voorkomen dat jij rug- en nekklachten op kan lopen. Zit daarom op een stoel waarin je comfortabel rechtop kan zitten. Gebruik ook een verhoging voor jouw computer of laptop zodat je tijdens het werken niet voorover hoeft te buigen en vooruit kan blijven kijken. Ga relaxt zitten in jouw stoel terwijl je al jouw spieren ontspant. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top