Travel

Een top 8 van de mooiste stranden binnen Europa

Een top 8 van de mooiste stranden binnen Europa

Voor de meest prachtige strandjes met helder blauw water denken veel mensen dat ze een eind moeten reizen. Gelukkig is dit niet het geval en beschikt Europa ook over een aantal wonderbaarlijke pareltjes. Deze stranden zijn best dichtbij én zeker de moeite waard om te bezoeken. 

Maar waar moet je nou precies zijn om deze pareltjes te bezoeken? Wij zochten dit voor je uit en zetten de mooiste stranden binnen Europa op een rijtje, zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken! 

1. Elafonisi Beach, Griekenland

Elefonisi Beach bevindt zich op het Griekse eiland Kreta en behoort tot de mooiste standen van heel Griekenland. Door het azuurblauwe water en het witte strand heb je al snel het idee alsof je in de tropen bent. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Tropical Experts (@tropikaia) op

2. Zlatni Rat, Kroatië

Zlatni Rat bevindt zich op het eiland Brac in Kroatië. Dit strand wordt het mooiste en meest bijzonderste strand van heel Kroatië genoemd. Waarom is dit strand dan zo bijzonder? Dit strand kenmerkt zich door de opvallende vorm. Ook verandert deze vorm telkens, door de stroming golven en de wind. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen als je op vakantie in Kroatië bent!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Croatia Full Of life (@croatiafulloflife) op

3. La Concha Beach, Spanje 

Dit strand wordt ook wel ''Playa de la Concha' genoemd en bevindt zich in de badstad San Sebastián in Spanje. Playa de la Concha staat bekend als de mooiste stadstrandbaai van Europa en valt op door de uitgestrekte zandoppervlakte van wel 1350 meter lang. Dit strand is dus niet alleen heerlijk om te relaxen, maar ook om een fijne strandwandeling langs de kustlijn te maken (als je daar van houdt dan).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Business Insider (@businessinsider) op

4.  La Pelosa Beach, Sardinië/Italië

La Pelosa Beach bevindt op Italiaanse eiland Sardinië en ligt in het plaatsje Stintino, wat in het noorden ligt. Dit zandstrand is te vergelijken met de stranden op tropische eilanden. Het zand is hier extreem dun en het water is hier kraakhelder. Prachtig dus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mauro (@mauninn) op

5. Plage de Saleccia, Corsica

Dit is een verborgen strandjuweeltje in het noorden van Corsica. Vergeleken met de strandjes die hiervoor genoemd worden, is het hier een stuk rustiger en minder toeristisch. Dit zandstrand is één kilometer lang, heeft kristalhelder water en kenmerkt zich door het eromheen gelegen natuurgebied. Ook heb je hier geen restaurants, hotels en andere toeristische voorzieningen. Dit is dus een ultiem strand om tot rust te komen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Serena (@serenaoli) op

6. Navagio Beach, Griekenland

Navagio Beach bevindt zich op het Griekse eiland Zakynthos en is het meest gefotografeerde strand van heel Griekenland. Wij vinden het terecht dat dit strandje zo vaak vastgelegd wordt, want het is werkelijk een paradijs! Het ligt verscholen tussen steile rotswanden en dat is hetgene wat het bijzonder maakt, buiten het spierwitte zand en het helderblauwwe water om. Ben jij dus van plan om naar Zakyntos te gaan? Dit is dan zeker de moeite waard!

7. Ölüdeniz, Turkije

Het allermooiste Turkse strand vind je bij de rustige kustplaats genaamd Ölüdeniz. De Mediterraanse en de Egeïsche zee komen hier samen en dat zorgt voor een turquoise of aquamarine kleur van het water. Deze baai wordt ook wel 'Blue Lagoon' genoemd. Dus als jij toevallig van plan bent om naar Turkije te gaan, vergeet dan zeker niet dit strand te bezoeken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door İnstagram Muğla® (@instagmugla) op

8. Falesia Beach, Portugal

Falesia Beach ligt aan de zuidkust van Portugal en wordt het mooiste strand van dit land genoemd. Dit strand ligt niet ver van het beroemde plaatsje Albufeira vandaan. Wat dit strand bijzonder maakt, zijn de prachtig gekleurde rotsen die eromheen liggen. Je kan hier hele fijne wandelingen maken, maar ook zeker lekker liggen en genieten van de mooie omgeving

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dmytro (@digkurmanov) op

Als je dan toch bezig bent met het kijken naar eventuele vakanties, klik dan hier om de items te bekijken die in jouw koffer moeten zitten voor de perfecte vakantie outfit. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top