Interior

Dit zijn de allergrootste én leukste trends op interieurgebied van 2020

Dit zijn de allergrootste én leukste trends op interieurgebied van 2020

Hoewel de trends op interieurgebied minder veranderlijk zijn dan in de modewereld, zijn er elk seizoen wel degelijk dingen die ineens veelvuldig op de markt worden gebracht en gekocht zullen worden. Vaak houden deze trends wat langer aan en dat is eigenlijk best wel fijn aangezien een tafel doorgaans wat meer kost dan een doorsnee jurk.

Kiezen voor wat je écht mooi vindt, is op het gebied van interieur daarom nog belangrijker. Bij het uitzoeken van de interieurtrends voor 2020 werd het in ieder geval duidelijk dat wij ze stuk voor stuk helemaal zien zitten. Jij ook?

1. Organische vormen

We onthulden het al eerder in een artikel over interieurtrends maar ook in 2020 hebben we nog steeds behoefte aan zachte, ronde oftewel organische vormen. Het is prettig om naar te kijken, comfortabel in het gebruik en matcht perfect bij de behoefte aan zachte tinten in huis. 

Wallie wandplank van Woud en Tufted kleed en Rico poef van Ferm Living

2. Meubel meets sculptuur

Het neerzetten van een kunstwerk is niet zo spannend meer. Je kunt in 2020 beter kiezen voor een meubelstuk dat iets wegheeft van een sculptuur. De bijzettafel leent zich hier bij uitstek voor. Onder andere Ferm Living, Ariake, Fest Amsterdam en Hay hebben geweldige exemplaren. 

Beem bijzettafel van Ariake en Plateau bijzettafel van Fest Amsterdam

3. Aaibare stoffen

Al een tijdje is velours niet meer weg te denken uit de interieurwereld. Daar kon het natuurlijk niet bij blijven als het op aaibare stoffen aankomt. Zo zagen we de teddy al voorbijkomen en is het nu de beurt aan bouclé. Wat jouw voorkeur ook heeft, als je het materiaal kunt kiezen voor jouw bank, fauteuil of poef (als je het wat voorzichtiger aan wilt pakken qua statement en prijs), dan zit je gewoon helemaal goed. 

Little Petra fauteuil van &Tradition en Malte stoel van Westwing

4. Natuursteen

Marmer wordt de afgelopen jaren al veelvuldig gebruikt en dit jaar krijgt deze steensoort concurrentie van andere natuurlijke varianten zoals graniet en travertijn. Of je nou gaat voor een accessoire of meubelstuk compleet gemaakt van het harde materiaal of kiest voor iets met een detail ermee; het maakt niet uit want het zorgt hoe dan ook voor een rijke uitstraling. 

Bowler bijzettafel van Hay en Alza kom van Ferm Living

5. Donker hout

Scandinavische interieurs, de stijl waar wij dol op zijn zoals je vast gemerkt hebt, zijn vaak voorzien van lichte tinten. Ook bij het kiezen van het houtwerk, zowel voor meubulair als de vloer, wordt vaak voor lichtere soorten gegaan. Daar komt in 2020 verandering in. Het is donker hout wat de klok slaat. We zien het steeds vaker terug in de collecties van merken en dus uiteindelijk ook bij jou thuis. De vloer? Dit moet er binnenkort ook aan geloven.

Rotan opbergmand van H&M Home en Co Lounge Chair van Menu

6. Keramiek zonder glanzend glazuur

Keramiek viert weer hoogtij. We zien het materiaal graag terug in organische vormen. Wat het geheel nog natuurlijker of zachter maakt? Het glanzende glazuur achterwege laten. Zowel voor een vaas als voor een bord. Wel zo rustig. Mooie items van keramiek kun je onder andere krijgen bij merken als HK Living en The Table.

Vazen van HK Living en bord Atelier van The Table

7. Tafels op één voet

De klassieke tafel is vaak voorzien van vier poten; of het nou om salontafels of eettafels gaat en vierkante of ronde exemplaren. Daar komt in 2020 een einde aan. Dit jaar willen we niets liever dan tafels die staan op één robuuste poot. Wij zijn zelf verliefd op de ronde Palais eettafel van Asplund maar HK Living en House Doctor hebben hier wat meer betaalbare varianten op. 

Palais eettafel van Asplund en Pillar eettafel van House Doctor

 
Beeld: Woud, Ferm Living, Ariake, Fest Amsterdam, &Tradtion, Westwing, Hay, H&M Home, Menu, HK Living, The Table, Asplund en House Doctor
Deel dit artikel
Back to top