Lifestyle

Dit is waarom de meeste Nederlanders een hekel hebben aan Valentijnsdag

Dit is waarom de meeste Nederlanders een hekel hebben aan Valentijnsdag

Het is alweer bijna februari en dat betekent automatisch ook dat het bijna Valentijnsdag is. Dit is een dag waarop geliefden even wat extra aandacht aan elkaar geven in de vorm van geschenken zoals bloemen kaarten en andere cadeautjes. Toch is het voor iedereen anders. Voor sommigen stelt het niet zo veel voor, terwijl anderen weken van te voren bezig zijn met het vinden van een perfect cadeau. 

De meeste Nederlanders zullen zich aansluiten bij het eerste: Valentijnsdag stelt weinig voor. Het blijkt namelijk uit een onderzoek dat het grootste deel van de Nederlandse bevolking deze dag het liefst overslaat.

Onderzoek

Steeds meer mensen geven dan ook toe dat ze niks hebben met deze dag en het meer als een commercieel dagje zien. Waarom zou je nou per se op deze dag iets kopen voor je geliefde? Er zijn toch zat andere dagen? Dat is wat een hoop mensen denken. Ook blijkt uit een onderzoek van Mooiwatbloemendoen.nl dat meer dan de helft van de Nederlanders geen Valentijnsdag viert (63 procent). Ook houdt 44% van de ondervraagden helemaal niet van deze dag en 83 procent vindt het een commerciële feestdag. 

Toch romantisch

Dat jij niet dol bent op Valentijnsdag hoeft niet te betekenen dat je niet van romantiek houdt. Van alle ondervraagden krijgt namelijk 63 procent toch een fijn gevoel wanneer ze worden verrast met een bosje bloemen. Ongeveer 66 procent vindt het nog fijner en romantischer om op een andere dag dan Valentijnsdag verrast te worden. Toch een bloemetje geven? Dan blijkt de roos nog altijd de meest populaire keuze. 

Hoor jij bij het percentage die geen hekel aan deze dag heeft en het heerlijk vindt om het te vieren? Klik dan hier voor wat cadeau inspiratie voor jullie mannen.

Beeld: Photo by Steve Halama on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top