Lichaamsverzorging

Heb je last van een droge huid tijdens deze gure maand? Doe dan dit

Heb je last van een droge huid tijdens deze gure maand? Doe dan dit

Je huid, het grootste orgaan van je lichaam, heeft het soms zwaar te verduren. Vooral in de winter krijgt je velletje te maken met kou, regen, wind en zon waardoor je huid erg droog kan worden. Met een paar extra tips is dit probleem gelukkig snel verdwenen. 

Douche wat korter

Douchen is fijn, vooral als je na een lange en koude dag eindelijk thuis bent. Na zo'n dag ben je natuurlijk geneigd om de straal flink warm te zetten en een half uur onder de douche te staan terwijl je weer helemaal tot jezelf komt. Aan die lange douche zit echter ook een nadeel: het is minder goed voor je velletje want je kan hierbij de oliën die van nature in jouw lichaam zitten, verliezen. Probeer dus korter te douchen en met lauw water in plaats van de stomende douche die je gewend bent. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lush Cosmetics North America (@lushcosmetics) op

Scheer je bewust

Heb je haast? Vermijd het scheren dan! Scheren is iets waar jij echt je tijd voor moet nemen. Wanneer je dit niet doet dan ervaart je huid een hoop nadelen. Door scheren haal je niet alleen haren weg, je verwijdert ook nog eens dode huidcellen.  Alleen met een scheermesje ga jij het bovendien niet redden. Zorg ook altijd dat je scheerschuim gebruikt en probeer te scrubben van te voren. Zo zorg je dat je geen ingegroeide haren krijgt.

Vergeet je niet in te smeren

Jezelf insmeren met een goede body cream of moisturizer doet wonderen. Wanneer je dit het beste kan doen? Direct na het douchen. Wacht niet tot je helemaal droog bent, zo 'vang' je het water in je huid waardoor je extra gehydrateerd wordt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Body Shop Official (@thebodyshop) op

Gebruik écht SPF

Ja, we weten het. We zeggen het ontzettend vaak. Toch is het smeren van SPF echt dagelijks nodig, ook in de winter. Los van alle nadelen van zonlicht die we allemaal al kennen is er nog iets, misschien wel deels de oorzaak van je droge huid. Zonlicht kan je velletje namelijk heel erg uitdrogen. Hierdoor kan het zelfs zo zijn dat er sneller rimpels op je gezicht verschijnen of je huid onomkeerbare schade zal krijgen.

Doe niet zuinig aan met olie

Tegenwoordig zijn er genoeg natuurlijke oliën voor je huid. Deze oliën voorzien je velletje van alles wat het nodig heeft. Probeer jojoba olie of amandelolie voor het beste resultaat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Clean Beauty List (@thecleanbeautylist) op

Let op je voeding

Ook je voeding heeft invloed op je huid, een hele hoop. Als je last hebt van een droge huid is het eten van vette vis slim om te doen. Vis zoals zalm, tilapia of haring zitten namelijk bomvol omega 3. Deze vetzuren houden je huid elastisch, soepel en zacht. Ook vers fruit en groente helpen je droge huid en geven het precies wat je velletje nodig heeft. Vergeet ook niet om voldoende water te drinken. Zorg dat je voldoende vocht in je lichaam hebt. Als je dit niet hebt dan wordt je huid een stuk droger en ruwer. 

Ook voor je lippen kunnen deze maanden zwaar zijn. Met deze tips zeg jij gedag tegen je schrale lippen!

 
Beeld: Photo by Jernej Graj on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top