Health

Met behulp van deze tips kan jij 'schoner' eten

Met behulp van deze tips kan jij 'schoner' eten

En heb jij het goede voornemen om gezonder of 'schoner' te eten kunnen volhouden? Nee, makkelijk is het zeker niet. Als de eerste weken van het nieuwe jaar voorbijzijn lijkt het wel of de chocoladerepen en frietjes je naam roepen. Toch zijn er een aantal handvaten om het wél of in ieder geval langer vol te houden. 

Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Verminder de enkelvoudige koolhydraten

Het eten van koolhydraten is echt niet erg, je krijgt er immers energie van, maar je kunt beter goed opletten wat voor soort koolhydraten je tot je neemt. Enkelvoudige koolhydraten geven een korte energie boost waarna je een enorme inkakker krijgt. Bovendien worden dit type koolhydraat makkelijker door je lichaam opgeslagen als vet. Enkelvoudige koolhydraten worden gebruikt om producten langer houdbaar te maken of meer smaak te geven. Veelal zijn dit etenwaren met tarwebloem maar ook sapjes, zoetigheden zoals snoep en koek en natuurlijk ook in frisdranken. 

Tip 2: Minder het aantal vetten

Teveel van iets is nooit goed, zo ook niet van vetten. Eén tip om de vetten te verminderen, is om meer te kiezen voor magere producten. Eet bijvoorbeeld in plaats van Griekse yoghurt eens magere yoghurt en gebruik in plaats van boter om mee te koken olie. Ook scheelt het om te kiezen voor mager vlees en zoveel mogelijk zeer verwerkt vlees te ontwijken zoals worstjes en salami.  

Tip 3: Eet zoveel mogelijk vers en natuurlijk

In gerechten die uit pakjes komen zitten E-nummers en kleur-, smaak en geurstoffen. Dit zijn allemaal onnodige dikmakers. Bovendien is het allesbehalve gezond. Ook bijvoorbeeld voorverpakt fruit kun je het beste niet doen. Hier zitten namelijk vaak middelen in die het langer houdbaar houden. Probeer daarom zoveel mogelijk vers te eten. Dit is niet alleen veel beter, maar ook lekkerder.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Riverwards Produce (@riverwardsproduce) op

Heb jij geen inspiratie meer en ben jij benieuwd naar gezonde en lekkere snacks voor op het werk? Klik dan hier!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top