Interior

Dit zijn de allerleukste babykamertrends van 2020

Dit zijn de allerleukste babykamertrends van 2020

Eén van de leukste dingen die komt kijken bij het zwanger zijn, is het nadenken over de inrichting van de babykamer. Het liefst klaar je deze klus op tijd, zodat je daar in ieder geval niet over hoeft te stressen als het zo ver is. 

Je hebt vast al heel wat ideetjes in je hoofd over hoe de babykamer er ongeveer uit moet komen te zien. Inspiratie heb je gevonden via Pinterest of via influencer moms op Instagram. Daarnaast weet je natuurlijk zelf als geen ander hoe je het wil hebben. Om je nog wat extra inspiratie te geven, hebben wij de allerleukste babykamertrends voor je op een rijtje gezet. 

Rotan wiegjes en ledikantjes

De rotan trend is niet nieuw maar kennen we al heel wat jaren en gaat ook in 2020 gestaag door. De rotan wiegjes en ledikantjes zie je op Instagram heel vaak voorbij komen. Andere interieur accessoires van dit materiaal zijn ook niet meer weg te denken uit de babykamers. Rotan is een natuurlijk en sterk materiaal dat komt uit de tropische regenwouden. Je haalt hiermee de natuur naar binnen en je creëert rust in de babykamer. Wat het fijne is aan rotan, is dat je het met vrijwel alle kleuren en materialen kan combineren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Petit Filippe (@petitfilippe) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Petit Filippe (@petitfilippe) op

Warme aardetinten

Het belangrijkste aan de babykamer is dat het rust uitstraalt. Jouw baby'tje gaat hier immers heel wat uurtjes slapend doorbrengen en daar is een serene omgeving voor nodig. Ook voor jezelf is het fijn als je bijvoorbeeld gaat voeden of verschonen. Je wilt niet overprikkeld raken door een te drukke en rommelige babykamer terwijl je al moet functioneren met weinig slaap. Schilder de kamer daarom in aardetinten, zoals grijze, crèmekleurige, beige en witte tonen. Kalm en warm!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Robyn Fresen (@by.robyn) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lau ✨🌙 (@lauraschra) op

Pompom

Deze vrolijke trend is weer helemaal terug: de pompom. Baby'tjes kijken maar al te graag naar alles wat beweegt. De wereld is één grote ontdekkingstocht. Doordat jouw spruit iedere dag al zo veel nieuwe indrukken moet verwerken, is het belangrijk om een rustig bedmobiel boven het wiegje te hangen. Wat je in 2020 veel gaat zien, zijn de pompommobielen. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen en ogen rustgevend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cotton Design (@cottondesignnl) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lovely Bubble (@_lovelybubble) op

Jungle behang

Een trend die we dit jaar nog meer gaan zien, is behang met regenwouden en exotische dieren. Het jungle thema is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de slaapkamers. De dierenplaatjes zijn erg leuk voor kleine kinderen en nog eens leerzaam ook. Als jouw baby'tje wat ouder is en hij of zij een lastige slaper blijkt, dan kan je het jungle behang bij het bedritueel betrekken. Zeg samen 'slaap lekker' tegen alle diertjes. Zo zorg je ervoor dat jouw kindje zich niet alleen voelt. Het behang is te vinden in allerlei varianten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sanne (@harderwijkshuisje) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Creative Lab Amsterdam (@creativelabamsterdam) op

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top