Gezichtsverzorging

Met behulp van deze stappen maak jij je gezicht het beste schoon

Met behulp van deze stappen maak jij je gezicht het beste schoon

Vrijwel iedereen is ooit wel eens met make-up op gaan slapen. Het kan een keertje gebeuren, maar goed voor de huid is het niet. Het wordt dan ook nogal wel eens vergeten hoe belangrijk het is om het gezicht dagelijks te reinigen. 

Ieder doet het op zijn eigen manier. Wil jij je gezicht grondig reinigen maar weet je niet precies hoe? Lees dan vooral verder want met deze handige stappen maak jij je gezicht goed schoon. 

Stap 1: was je handen

De eerste stap is de handen wassen. Op de handen bevinden zich altijd enorm veel bacteriën. Als je ze niet wast dan komen deze automatisch op het gezicht, waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan. Vergeet dit dus niet!

Stap 2: het product van jouw keuze

Als tweede is het van groot belang dat je een fijn product gebruikt dat goed matcht bij het type van jouw huid. Zoek dit ook altijd eerst goed uit. Wat zijn bijvoorbeeld de ingrediënten? Kies ook vooral niet een te heftig reinigingsproduct, hierdoor kan de huid namelijk rood en prikkelbaar gaan aanvoelen. Ook kan je velletje droog worden van een product dat niet bij jouw type huid past. Wat het meeste telt, is dat de cleaner hydraterend aanvoelt. Zoek dit dus goed uit!

Stap 3: mascara verwijderen

Verwijder voordat jij je gezicht gaat schoonmaken, altijd eerst de mascara. Dit doe je met een ander product dan waarmee jij je gezicht schoonmaakt. Zoek ook voor het afhalen van de mascara een product uit die jij fijn vindt. De één vindt een reiniging op oliebasis ideaal, omdat het er dan snel afgaat, terwijl de ander liever een wat milde reiniger heeft. 

Stap 4: water

Dan is het tijd om je gezicht schoon te maken. Doe dit altijd met lauw water. De temperatuur van het water is namelijk erg belangrijk tijdens het wassen van het gezicht. Als je het gezicht namelijk wast met te heet water dan kan de huid gaan irriteren. Ook is er een mogelijkheid dat de haarvaten in de huid kunnen spatten. Voorkom dit!

Stap 5: vochtig maken 

Maak altijd eerst je huid wat vochtig, voordat jij het gezicht gaat reinigen. Die vochtigheid zorgt er namelijk voor dat dat de gezichtscleaner een beetje verdund wordt. Dit is nèt wat beter. 

Stap 6: aanbrengen

Het beste is om het reinigingsproduct aan te brengen met de vingertoppen. Een watje of washand kan natuurlijk ook maar is vaak wat ruw. Maak vervolgens cirkelachtige bewegingen totdat je denkt dat je gezicht voldoende gereinigd is. 

Stap 7: spoelen

Spoel na het schoonmaken je gezicht altijd voldoende af. Let er dan ook op dat alle reinigingsmiddelen grondig verwijderd zijn. Bij de hals en de haarlijn blijft nog wel eens wat hangen, dus vergeet dit niet. Dit voorkomt namelijk irritaties. 

Stap 8: scrubben (niet altijd)

Af en toe het gezicht scrubben na een reiniging kan hartstikke goed zijn. Het verwijdert namelijk de dode huidcellen. Scrub alleen niet te vaak, want dit kan een nieuwe huidlaag weghalen waardoor je gezicht uitgedroogd. 

Stap 9: gebruik een crème 

Om het stappenplan compleet te maken, is het na het wassen en scrubben van belang om een fijne hydraterende crème op de huid aan te brengen. Een crème houdt de vochtigheid van de huid in balans. Zoek er één uit die zacht aanvoelt.

Heb jij lekker de tijd en was je eignelijk van plan om nog een masker aan te brengen, maar heb jij geen masker in huis? Klik dan hier voor drie simpele ingrediënten om je eigen masker te maken. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top