Haarverzorging

Zo zorg jij voor je krullen in de gure maand januari

Zo zorg jij voor je krullen in de gure maand januari

Een ijzersterke coupe die voor niks of niemand uit model gaat, is dat niet de droom? Helaas heeft de realiteit een wake-up call voor ons: dit is onhaalbaar. Vooral in de maand januari lijikt een good hair day ver te zoeken. 

De wintermaanden kunnen best leuk zijn, voor je haar en huid is het wat minder. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om ook januari goed door te komen. 

Bescherm je krullen

Wanneer je de tijd voor je krullen neemt, is er geen probleem om je haar in je natuurlijke staat te dragen maar soms hebben we hier simpelweg geen tijd voor. Op deze dagen is het beschermen van je krullen het juiste antwoord. Hoe je dat doet? 

Bedek je hoofd

Klinkt simpel, en dat is het ook. Soms is een beanie, haarband of iets anders genoeg. Het enige waar je op moet letten is het feit dat de binnenkant een gladde voering heeft. Waarom? Een ruwe binnenkant kan je haar aardig beschadigen. 

Kies voor een beschermend kapsel

Wat een beschermend kapsel is? Dit is een hairdo waar je haar of je haarpunten beschermd worden tegen uitdroging en je manen minder snel beschadigd worden. Probeer faux locs, braids, twists of weave om je haar te behouden voor nare invloeden tijdens de winter. Los van dat is het altijd leuk om wat nieuws te proberen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lesley (@asos_lesley) op

Houd je haar vochtig

De grootste vijand van krullend haar? Uitdroging! En laat dat nou net hetgeen zijn waar je extra op moet lettten in de wintermaanden. Probeer jouw haar tussen de wasbeurten door extra vochtig te maken. Een tip van Trendalert? Koop een lege waterspuit en vul dit met water en een klein beetje conditioner. Maak je haar vochtig voordat je olie aanbrengt en houd dit gedurende de dag bij. 

Vergeet olie niet

Weet jij hoe snel jouw haar vocht opneemt? Als je haar een lage poreusheid heeft dan neemt je het langzamer vocht op. Vooral in de koude maanden merk je dat je dan meer nodig heeft om hetzelfde resultaat als iemand met hoge poreusheid te bereiken. 

De LOC-methode 

LOC staat voor leave-in conditioner, olie en moisturizer.  Deze methode werkt perfect tegen droog haar. Waarom? Je maakt door op deze manier een soort van beschermlaag voor je haar wat cruciaal is in de wintermaanden. Doordat jij je haar als het ware drie keer achter elkaar verzorgt, maak je een beschermlaag voor je haar die je manen soms wel vijf dagen optimaal verdedigt.

Hoe bescherm jij je haar in januari? 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top