Trendalert × Giga Meubel

Op zoek naar een mooie eettafel? Ga dan eens voor een rond exemplaar

Op zoek naar een mooie eettafel? Ga dan eens voor een rond exemplaar

De eettafel is het hart van het huis. Het is de plek waar je samenkomt met je vrienden en geliefden om lekker te tafelen en te genieten van eten en drinken. De tafel waaraan je zit, speelt eigenlijk best wel een grote rol in de ervaring dus wanneer je besluit een nieuwe aan te schaffen, is het belangrijk om hier goed bij stil te staan.

De rechthoekige eettafel was eigenlijk jarenlang de geijkte keuze van mensen. Waarom, vraag jij je misschien af. Een rechthoekige eettafel lijkt heel praktisch omdat je 'm tegen de muur aan kunt zetten en door de positionering van de poten er veel mensen aan kunnen zitten. Toch is onze favoriet op dit moment de ronde eettafel: ook daar zitten heel wat voordelen aan!

Een eettafel die rond is, heeft een aantal voordelen tegenover de rechthoekige variant. Zo is iedereen 'evenwaardig': niemand zit aan de kop van de tafel. Een ander voordeel van een ronde eettafel is dat iedereen elkaar kan aankijken met als resultaat een gezelligere sfeer. De ronde eettafel zorgt daarnaast voor een zachtere look. Omdat ook dit type eettafel in verschillende formaten te verkrijgen is, van een diameter van 70 centimeter tot wel 150 centimeter, is de tafel geschikt voor elke ruimte.

Een eettafel die rond is en een poot of poten in het midden heeft, is ideaal om een groot gezelschap aan de plaatsen. De poten zitten immers niet in de weg. Nog een voordeel van een ronde tafel is dat je in het midden ervan iets kan zetten wat de aandacht mag krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een vaas met bloemen of een sfeervolle kandelaar. Doordat het écht in het midden staat, zijn automatisch alle ogen op het item gericht.

Naast de grootte van de tafel en wat voor poot of poten je aanspreken, is het natuurlijk ook slim om stil te staan bij het materiaal- en kleurgebruik. Een ronde eettafel van hout geeft meteen een sfeervolle look aan de ruimte. Hout is een natuurlijk materiaal dat voor veel warmte zorgt. Natuurlijke materialen zijn op interieurgebied in 2020 nog steeds razend populair dus met hout sla je absoluut niet de plank mis. 

Houd jij van een industriële look? Dan is een ronde eettafel met zwarte poten perfect voor jou. De donkere poten stralen iets stoers uit en geven meteen een stevig statement. Een ronde eettafel met witte poten, zorgen meteen voor een zachtere uitstraling dan de voorgenoemde versie. Door deze zachtere look, past de ronde eettafel met witte poten perfect bij een landelijk of brocant interieur. Klein nadeel: witte poten zijn natuurlijk wel kwetsbaarder dan zwarte poten.

Beeld: iStock en Giga Meubel
Deel dit artikel
Back to top