Health

De voordelen van een glas gemberthee 

De voordelen van een glas gemberthee 

Tegenwoordig kent iedereen het wortelstuk wel. Je kunt het in warm water doen als thee, maar ook in eten als smaakversterker. We hebben het natuurlijk over gember. Wat veel mensen niet weten, is dat gember ook als medicijn kan worden gebruikt tegen allerlei ongemakken.

Daarom vonden wij het tijd om uit te zoeken wat de voordelen zijn van gemberthee. Dat warme drankje is niet alleen heel smakelijk, maar het brengt een flink aantal voordelen met zich mee.  

 

1. Helpt tegen misselijkheid

Eén van de belangrijkste stofjes in gember is gingerol. Waar dit stofje voor zorgt, is dat hetgeen tussen de maag en een deel van de hersenen dat het signaal tot braken geeft, geblokkeerd wordt. Het werkt dus kalmerend voor de maag. Dit wortelstuk helpt bij misselijkheid niet alleen in de vorm van thee, maar ook in eten. Je kunt bijvoorbeeld ook kauwen op een stukje. 

2. Versterkt het immuunsysteem

Het drinken van een glaasje gemberthee, kan het immuunsysteem versterken. Ook kan zo’n glas thee je beschermen tegen infecties, verkoudheid en griep. Hoe fijn is dat? Verder zitten in gember verschillende vitamines, mineralen en aminozuren die helpen om de bloedcirculatie in je lichaam te verbeteren.

3. Minder last van stress

Waar gemberthee verder een handig middel voor is, is vermindering van stress. Dus heb jij het druk? Neem dan vooral de tijd om tussendoor af en toe een kopje verse gemberthee te drinken. Dit wondermiddel kalmeert zowel het lichaam als de geest. Ook je stemming verandert in de positieve zin na het drinken van gemberthee. 

4. Helpt tegen een slechte adem

Een kauwgummetje of een pepermuntje helpt eigenlijk maar weinig. Het effect is namelijk tijdelijk. Wat wél werkt is, je raad het al, gemberthee! De gingerol stimuleert namelijk een enzym in het speeksel wat een slechte adem aanpakt. Ook helpt het je gehemelte te reinigen. Zo voorkom je dus die onfrisse smaak in je mond en worden smaken zoals koffie geneutraliseerd.  

Tot slot: vrouwen in de overgang kunnen beter geen gemberthee drinken, want het werkt verwarmend en stimuleert de opvliegers!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top