Gezichtsverzorging

Zo laat jij jouw poriën zo goed als niet zichtbaar meer zijn

Zo laat jij jouw poriën zo goed als niet zichtbaar meer zijn

Poriën hebben we allemaal. Je huid heeft ze nodig, maar ze hoeven natuurlijk niet op te vallen op jouw velletje. Je kan je poriën niet weghalen maar wat wel kan, is ze goed verzorgen zodat ze zo min mogelijk zichtbaar zijn.

En zo doe je dat.

Scrubben

Voordat je gaat scrubben moet je eerst de huid soepel maken. Dit kan je doen door een warme douche te nemen of een warm handdoekje op je gezicht te leggen. Dit zorgt ervoor dat vuil makkelijker loskomt tijdens het scrubben omdat je poriën open gaan staan. Wees voorzichtig, want te heftig scrubben kan jouw velletje onnodig beschadigen. Gebruik een scrub die goed aansluit op jouw huidtype en scrub zeker niet te vaak. Twee à drie keer per week is meer dan genoeg. Als je een gevoelige huid hebt, is één keer ook al zat. Door te scrubben kom jij binnen no time van dode huidcellen af en ziet jouw huid er al gelijk een stuk gezonder uit.

Gebruik een zachte cleanser

Gedurende de dag (en nacht) komt jouw huid in aanraking met vuil van buitenaf. Dit vuil kan in de poriën gaan zitten wat leidt tot mee-eters en andere huidirritaties. Gebruik daarom op de dagen dat je geen scrub gebruikt een zachte cleanser om je huid te reinigen. Door je huid dagelijks te reinigen, voorkom je dat de poriën verstopt raken waardoor je sneller last kan krijgen van mee-eters en puistjes. Ook als je geen make-up draagt, is het belangrijk om dit te doen want het vuil van buiten kan ook irriterend zijn als het niet wordt gereinigd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mario Badescu Skin Care (@mariobadescu) op

Hydrateren

Vervolgens is het ook belangrijk dat je jouw velletje goed verzorgt nadat je deze gereinigd hebt. Gebruik een hydraterende crème om jouw huidje er als nieuw uit te laten zien. Wanneer je huid goed gehydrateerd is dan zal je dit ook terugzien in jouw poriën. Een gehydrateerde huid zal namelijk veel minder olie produceren, wat vervolgens verstopte poriën voorkomt. Vergeet ook geen zonbescherming te gebruiken. Een huid die beschadigd is door de zon verliest namelijk zijn elasticiteit en collageen, wat voor vergrote poriën kan zorgen. Altijd goed blijven smeren dus.

Gebruik een gezichtsmasker

Gezichtsmaskers zijn een geweldige manier om jouw huid te reinigen of hydrateren. Om poriën minder zichtbaar te maken, is het dus aan te raden om hier ook gebruik van te maken. Gebruik een diepreinigend masker wat al het vuil uit jouw poriën kan trekken. Net zoals bij het scrubben, is het hierbij zeer verstandig om je huid eerst wat soepeler te maken voordat je het masker aanbrengt. Maak er een wekelijkse routine van en gebruik bijvoorbeeld een maskertje terwijl je aan het Netflixen bent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GLAMGLOW (@glamglow) op

Niet aanzitten!

Tot slot is het ook belangrijk om jouw huid zo veel mogelijk met rust te laten wanneer je jouw poriën graag onopvallend wil houden. Probeer daarom zo min mogelijk aan je gezicht te zitten met je handen. Het vuil wat je aan je handen hebt, bijvoorbeeld van het aanraken van het knopje van het stoplicht, kan in jouw poriën gaan zitten en ze verstoppen. En dat is nou precies wat we niet willen. Probeer ook zo veel mogelijk van huidirritaties af te blijven. Aan puistjes gaan zitten kan de plek namelijk nog meer irriteren en het probleem eigenlijk alleen maar erger maken. Handjes thuis dus.

Moet jij echt per se van die ene puist af? Lees dan hier hoe je deze het beste uit kan knijpen.

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top