Lifestyle

App jij nooit snel terug? Dan heb je dus een leuke persoonlijkheid

App jij nooit snel terug? Dan heb je dus een leuke persoonlijkheid

In het huidige tijdperk zijn we bijna 24 uur per dag online. Er gaat niets aan ons voorbij en we zijn van alles op de hoogte. Soms worden al die prikkels je even te veel en weet je het niet voor elkaar te krijgen om op al die appjes te antwoorden. Krijg jij dan ook meteen die bezorgde vragen van vrienden en familie naar je hoofd geslingerd? Maak je geen zorgen.

Je bent gelukkig niet de enige die soms wat moeite heeft met het bijhouden van al die groepschats en persoonlijke berichten die je dagelijks ontvangt. Het is niet niks, want je telefoon staat roodgloeiend en je raakt hierdoor helemaal in de stress. Het kost je veel energie om iedereen meteen te beantwoorden. Je opent de berichten wel en je leest wat ze sturen, maar vervolgens wacht je minimaal een week met het antwoorden op die appjes.

Je krijgt misschien vragen als 'Ben je boos op me?', 'Heb ik iets verkeerds gedaan?' of 'Leef je nog?' naar je hoofd geslingerd. Sommigen worden zelfs een beetje pissig als je niet snel genoeg antwoordt. Maak je vooral niet dik, want het feit dat jij niet snel antwoordt, betekent dat je een leuke persoonlijkheid hebt. 

Hier en nu

Wat jij doet, is proberen in het hier en nu te leven. Je leeft met de dag en kijkt niet te veel naar de aankomende dagen, weken of zelfs maanden. Je laat het allemaal op je afkomen en geniet meer van het moment. 'Go with the flow' is dan ook jouw levensmotto. Je hebt wel betere dingen te doen dan continu online zijn. Vaak komen geschreven berichtjes via Whatsapp toch niet over zoals we het eigenlijk bedoeld hadden en daarom spreek jij liever met mensen in het echt af. 

Je hecht je enorm aan de vriendschappen die je door de jaren heen hebt opgebouwd. Je vindt het dan ook belangrijk omin real life tijd met ze te besteden. Je maakt graag een plekje vrij in je agenda om even lekker bij te kletsen. Dit betekent voor jou veel meer dan dagelijks appen met je beste vriendin. Je weet dat het goed zit als jullie geen contact hebben via social media, want jullie band is zo sterk. Als jullie elkaar zien dan is er tenminste genoeg om over te praten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

Laag stresslevel

Zoals hierboven al genoemd werd, is jouw motto 'Go with the flow'. Je houdt er niet van om te moeten stressen over onnozele dingen, want er zijn volgens jou wel belangerijkere dingen in het leven. Je maakt je nergens druk om want je ziet wel hoe het gaat lopen. Zo ook met de vele appjes die binnenstromen. Je ziet ze voorbijkomen, je leest ze en neemt de berichten tot je, maar als ze voor jou niet van groot belang zijn, kan het wat jou betreft best een paar dagen, of zelfs langer, wachten op antwoord. 

Je hebt veel dingen aan je hoofd waardoor je geen ruimte maakt voor de appjes van je vriendenkring. Het is wel gezellig om lekker bij te kletsen via WhatsApp, maar het vergt zo veel tijd om op ieder berichtje nauwkeurig te beantwoorden. Vaak is de inhoud ervan ook niet iets om over naar huis te schrijven. Jouw stresslevel is enorm laag en je geniet lekker van alles wat op dit moment in jouw leven om jou heen gebeurt. Heerlijk toch?

Rijke fantasie

Soms leef jij met je hoofd in de wolken. Je zit met je gedachte bij van alles en nog wat. Je houdt van dromen en doet dat dan ook dagelijks. Dit zijn de momenten dat jij even heerlijk met jezelf in conclaaf gaat en droomt over al je rijke fantasieën. Door al jouw dromen en fantasieën dénk je misschien dat je al geantwoord hebt op alle berichtjes, maar in feite is dat enkel gebeurd in jouw gedachte en niet in het echt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top