Beauty

4 x belangrijke beauty tips om de winter te overleven

4 x belangrijke beauty tips om de winter te overleven

We moeten ons er echt aan toe gaan geven: de winter. In huis en op kantoor brandt de kachel vast op volle toeren. Het is niet alleen heerlijk warm, maar zorgt voor sfeer en gezelligheid. Buiten is het ijs- en ijskoud. Wisten jullie dat die temperatuurverschillen effect hebben op de huid? Die droge lucht is nou niet bepaald goed voor je velletje, kijk bijvoorbeeld naar onze lippen.

Wij dachten jou wat handige beautytips te geven, zodat ook jij de winter zult overleven. 

1. Smeren, smeren en nog eens smeren

Smeren is natuurlijk altijd belangrijk, maar in de winter al helemaal. Je huid is dan namelijk extra droog. Gebruik daarom ook een vettige en/of dikke crème. Dit voelt niet alleen lekker aan maar werkt ook beschermend. Vergeet daarbij vooral je gezicht niet!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rituals Cosmetics (@ritualscosmetics) op

2. Drink meer water

Nog meer water? Ja nog meer water! Hydratatie is erg belangrijk. Hoe meer water drinkt, hoe minder snel je huid zal uitdrogen. Een droge huid is allesbehalve fijn en voelt erg rottig aan. Neem dus vooral een flesje water mee naar wat je ook gaat doen op een dag!

3. Verzorg je haar

Door al dat zeewater heb je in de zomer vast last van uitgedroogd haar. Maar hoe zit dit eigenlijk in de winter? Ook in het najaar kan je haar droog worden, maar dan door droge lucht. Smeer dus regelmatig een fijn haarserum in je lokken en verwen je haar af en toe met een lekker masker. Vergeet als laatste niet om je haar te drogen voordat jij de deur uitgaat want nathaar breekt namelijk sneller. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BioSilk (@biosilkhaircare) op

4. Neem geen hete douche

Hoewel je misschien denkt dat een hete douche juist noodzakelijk is, moet je dit vooral niet doen. Dat heerlijke hete water, droogt je huid alleen maar extra uit. Probeer dus iets minder warm te douchen en vergeet je velletje vooral niet daarna in te smeren met een stevige body crème. 

5. Blijf scrubben 

Een lekkere scrub kan je huid een enorme boost geven. Tijdens het scrubben worden de dode huidcellen verwijderd, waardoor je huid veel zachter aanvoelt dan voor deze behandeling. Daarbij wordt ook de aanmaak van je nieuwe huidcellen versneld. Heerlijk toch!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scrub Love (@scrublove) op

 
Beeld: stock
Deel dit artikel
Back to top