Gezichtsverzorging

Jouw hydraterende gezichtsspray hydrateert niet zonder dit ingrediënt

Jouw hydraterende gezichtsspray hydrateert niet zonder dit ingrediënt

Een hydraterende spray is een heerlijke toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Het is lekker verfrissend en het hydrateert jouw gezicht terwijl je ervan geniet. Toch blijkt dit helaas niet altijd zo te zijn. Er is één onmisbaar ingrediënt in facial mists dat bepaalt of de spray daadwerkelijk zijn werk doet of niet. En als deze ontbreekt, kan het jouw huidje zelfs uitdrogen!

Hyaluronzuur is onmisbaar in een gezichtsspray en dit is waarom.

Waarom hyaluronzuur?

Simpelweg water op je gezicht sprayen hydrateert de huid niet, was het maar zo makkelijk. Dit is de reden waarom er hyaluronzuur in een gezichtsspray moet zitten. Hyaluronzuur helpt namelijk om het vocht van de spray in de huid op te nemen. Dus als dit bestanddeel afwezig is dan zal het effect van de spray er nauwelijks zijn. Vooral als er alcohol in zit kun je het wel laten want dit kan zelfs het tegenovergestelde effect kan hebben. Check dus voor het aanschaffen van een nieuwe spray het ingrediëntenlijstje. Zie je hyaluronzuur niet staan? Zoek dan naar niacinamide (vitamine B3), glycogeen, sucrose, trehalose en natrium PCA. Deze ingrediënten hydrateren de huid namelijk ook erg goed.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mario Badescu Skin Care (@mariobadescu) op

Welke ingrediënten je moet vermijden

Er zijn een aantal ingrediënten die simpelweg niet thuis horen in een spray. Ten eerste: alcohol. Alcohol droogt jouw velletje meer uit dan het hydrateert. Als je op zoek bent naar iets wat jouw huid goed verzorgt dan moet je hier dus ver weg van blijven. Andere ingrediënten die je liever niet in je spray wilt hebben zijn parfum, olie en puur water.

De beste manier om gezichtsspray te gebruiken

Als jij jouw huid optimaal wil laten profiteren van een gezichtsspray dan moet je deze direct opvolgen met een dagcrème. Op deze manier houd je het vocht binnen en wordt het beter opgenomen in jouw huidje. Zo voorkom je ook dat de spray en zijn belangrijke ingrediënten verdampen voordat je huid de kans krijgt om het in zich op te nemen. De meeste sprays hebben namelijk geen bestanddeel dat dit voorkomt. Als je de spray laat verdampen, kan het jouw velletje juist uitdrogen wat natuurlijk het tegenovergestelde is van wat je wilt. Gebruik de spray dus voor je serum of dagcrème en probeer zo min mogelijk te sprayen gedurende de dag. Zo geef jij jouw huidje alle hydratatie die het nodig heeft.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top