Fashion

Zo ontwikkel jij een unieke kledingstijl in drie simpele stappen

Zo ontwikkel jij een unieke kledingstijl in drie simpele stappen

Iedere vrouw heeft wel een idee van wat voor kleding zij mooi vindt. Toch is het ontwikkelen van een unieke stijl nog best lastig. Voor iedereen die hier een beetje hulp bij kan gebruiken, hebben wij de oplossing gevonden. Aan de hand van deze drie stappen vindt jij jouw eigen unieke kledingstijl binnen no time.

1. Gebruik Pinterest

Pinterest is niet alleen een fijn platform voor leuke quotes en recepten, het is ook de perfecte manier om jouw kledingsmaak te ontdekken. Als je nog twijfelt over wat jij precies mooi vindt dan kan Pinterest jou daar enorm goed bij helpen. Maak een Pinterest bord aan en voeg hier afbeeldingen van outfits aan toe die jij absoluut zou dragen. Kies alleen voor looks die jij in zijn geheel zou dragen. Hierdoor krijg je een veel duidelijker beeld van wat jouw stijl is. Als je klaar bent dan heb je als het goed is een bord vol met outfits die jij zeker zou willen dragen. Kijk naar welke elementen overeenkomen met elkaar. Zo kan je bijvoorbeeld letten op kleuren, pasvormen en stijlen. Laat dit bord dienen als voorbeeld voor hoe jij jouw stijl eruit wil laten zien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ashley aka bestdressed (@best.dressed) op

2. Kijk naar wat je al hebt

Als je klaar bent op Pinterest dan heb je waarschijnlijk al een goed beeld van hoe jouw stijl eruit komt te zien. Ga nu naar je kledingkast en kijk welke items er aansluiten op jouw gewenste stijl. Wees creatief en zoek of je nieuwe combinaties kunt vinden met verschillende items. Speel ook met accessoires en schoenen. Sommige stukken zullen misschien lijken alsof ze niet meer in jouw stijl passen, maar in de juiste outfit misschien wel! Alle kleding waarvan jij zeker bent dat het niet meer gedragen gaat worden, kan je uit de kast halen. Deze kleding kan je proberen te verkopen of doneren. Doe dit echt alleen bij kleding die je echt niet meer gaat dragen dus denk er goed over na en probeer jezelf te behoeden voor spijt. Je hoeft je stijl niet van de één op de andere dag om te gooien, dus neem vooral je tijd hiervoor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

3. Shoppen maar

Tot slot is het tijd om de gaten in jouw garderobe op te gaan vullen met nieuwe items. Ga online of in de stad op zoek naar items die in jouw nieuwe stijl passen en gebruik je Pinterest bord als geheugensteuntje. Investeer ook in tijdloze items die je nog steeds kan dragen wanneer je stijl weer verandert. Probeer streng voor jezelf te zijn en schaf alleen items aan die daadwerkelijk in jouw nieuwe stijl passen en die je dus echt gaat dragen. Consequent zijn is hier de sleutel tot succes. Houd ook rekening met de items die al in jouw kast liggen want zo voorkom je onnodige miskopen.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top