Fashion

Oh là là: dit is wat Françaises aantrekken tijdens de feestdagen

Oh là là: dit is wat Françaises aantrekken tijdens de feestdagen

Nog even en de feestdagen staan weer voor de deur. De meeste mensen zijn op dit moment druk bezig met het vinden van de leukste cadeautjes voor familieleden of vrienden maar laten we onszelf ook niet vergeten. 

Tijdens de feestdagen is en blijft het leuk om met de laatste trends te spelen. Alle tips zijn welkom, daarom keken wij zorgvuldig naar die van onze zuidelijke buren. Franse vrouwen weten echt wel hoe of wat, vooral tijdens kerst en oudjaar. Laat je inspireren! 

1. Een statement top

We blijven het zeggen: statement tops zijn geweldig. Combineer het topje met een zwarte broek (en blazer) en je bent binnen. Omdat het net als in Frankrijk in Nederland best koud kan worden in de winter, is een statement top met lange mouwen zeker niet teveel gevraagd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sabina Socol (@sabinasocol) op

2. De opvallende panty's

Wie heeft gezegd dat panty's alleen maar zwart of 'huidskleur' moeten zijn? Panty's met patroontjes maken een comeback en zijn een goede toevoeging aan je christmas outfit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Adenorah ♏️ (@annelauremais) op

3. Het zwarte pak

Je bent niet alleen vrouwelijk met een jurkje of rokje aan, met een pak gaat dat ook prima. Een matchende zwarte blazer en pantalon staan al jaren bekend als de go-to outfit van veel mensen, waaronder Françaises. Sterker nog, het zwarte pak is één van de belangrijke looks van Franse mode. Oversized kan geen kwaad: je zet hierdoor je schouders extra in de schijnwerpers. Combineer het zwarte pak met een riem om je middel om je outfit nog uitgesprokender te maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Caroline de Maigret 🇫🇷 (@carolinedemaigret) op

4. De mini jurk met hoge laarzen

Er zijn veel manieren om een mini jurk te dragen. Wil je de jurk dragen op dezelfde manier als Françaises? Dan is het 't beste om te gaan voor een mini jurk en een paar hoge laarzen. Doe er een oversized blazer bij en jawel, je hebt een kerstoutfit! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanne (@jeannedamas) op

5. De jumpsuit

Loop je rond in Parijs, dan zie je gegarandeerd een paar jumpsuits voorbijkomen. Françaises zijn verliefd op dit kledingstuk. Dit komt omdat een jumpsuit je curves prachtig uit kunnen laten komen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Adenorah ♏️ (@annelauremais) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top