Travel

Dit is de plek waar je naartoe moet als je dol bent op kerst

Dit is de plek waar je naartoe moet als je dol bent op kerst

Ben jij de allergrootste fan van kerstverlichting en kan kerst van jou niet vroeg genoeg beginnen omdat alle lichtjes voor jou het ultieme kerstgevoel met zich meebrengen? Dan moet je naar Londen: dit is wat ons betreft de meest romantische plek tijdens de feestdagen. Het wordt letterlijk en figuurlijk jouw lichtpuntje in deze donkere wintermaanden. 

Grote kans dat je, als je Londen gaat bezoeken, geen één donker steegje tegen gaat komen. Alle straten van de stad worden rijkelijk gevuld met miljoenen lichtjes. De versierde straten verlichten de straten en stegen in deze donkere maanden. Om de prachtige verlichte kunstwerken in Oxford Street kan je natuurlijk niet omheen. Maar naast Oxford Street heeft Conde Nast Traveler nog veel meer andere sprookjesachtige plekken benoemd waar jij tijdens de feestdagen van een prachtige wandelroute kan genieten.

Bond Street

In Bond Street word je verrast door straatartiesten. Van professionele dansers tot hemelse gospelkoren, Bond Street weet wel hoe hij zijn voorbijgangers moet vermaken. Naast alle gezelligheid zijn er natuurlijk talloze kerstlampjes aanwezig. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Things to do in London (@things2doinlondon) op

Regent Street 

Dit jaar bestaat de Regent Street precies tweehonderd jaar. Goede reden om de kerstevenementen dit jaar groter dan ooit aan te pakken. Het verkeer wordt in de avond niet toegelaten dus je kan volledig focussen op het enorme aanbod aan kerstversiering- en verlichting. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Euromaxx (@dw_euromaxx) op

Marylebone Village

In één van de gezelligste wijken van Londen spelen gedurende de dag verschillende muzikanten hun favoriete kerstliedjes. Ook worden er prachtige uitvoeringen gezongen door verschillende koren. 's Avonds worden de straten verlicht door de vele magische lichtjes. Deze lichtjes gaan niet zo maar aan in de avond, nee, ze worden aangezet door een beroemdheid. Op 13 november vervulde Ricky Wilson, de zanger van Kaiser Chiefs, deze taak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marylebone Village (@marylebonevillage) op

Carnaby Street

Carnaby Street overtreft zichzelf ieder jaar weer. Het thema van dit jaar luidt als volgt: Project Zero, de onderwaterwereld. De hele straat hangt vol met verlichte zeedieren uit de onderwaterwereld. Ze vragen aandacht voor het schoonhouden van onze planeet en onze oceanen en zeëen. De opbrengst van veel deelnemende kraampjes gaat naar het Project Zero. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chillout London! (@chilloutlondon) op

Covent Garden

De enige, echte klassieker van de Britse hoofdstad. Gedurende de kerstperiode wil je deze plek absoluut niet overslaan. Covent Garden wordt namelijk vergezeld door een mega grote kerstboom versierd met maar liefst 30.000 lampjes. Die kan je niet links laten liggen toch?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Covent Garden (@coventgardenldn) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mr Santa Claus - London (@santaclauslondon) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top