Beauty

7 x make-up tips om jouw routine super makkelijk te maken

7 x make-up tips om jouw routine super makkelijk te maken

Sommige vrouwen vinden make-up opdoen best makkelijk, anderen vinden het wat lastiger. Hier is natuurlijk helemaal niks mis mee maar om jou een beetje op weg te helpen, hebben wij een aantal make-up tips verzameld om jouw routine een stuk makkelijker te maken.

Met deze zeven make-up hacks wordt jouw routine straks een appeltje-eitje.

1. Oogpotlood opwarmen

Is jouw oogpotlood droog en brengt deze wat stroef aan? Gebruik dan een aansteker om je oogpotlood heel even op te warmen. Wees hier wel super voorzichtig mee! Wacht altijd even na het opwarmen voordat je met het oogpotlood aan de slag gaat. Probeer het potloodje ook eerst even uit op je hand om te voelen of deze genoeg is afgekoeld. De huid op je ogen is namelijk dunner dan de rest en is daardoor ook kwetsbaarder. Na het opwarmen van het product zal deze makkelijker over je oog glijden wat zorgt voor een mooier resultaat.

2. Contour guide

Contouren is een vak op zichzelf en ook best lastig. Om te voorkomen dat je te ver richting je mond gaat, kan je dit hele simpele trucje gebruiken. Leg je hand op de zijkant op je gezicht, met je duim achter je oor. Als je nu de contour nog kan zien betekent dit dat je te ver naar voren je product hebt aangebracht. De contour niet meer kunnen zien is hier dus het doel.

3. Nooit meer lipstick op je tanden

Heb jij het probleem dat je telkens lipstick op je tanden krijgt? Daar hebben wij de oplossing voor. Breng je lipstick aan zoals je dat normaal gesproken ook zou doen. Pak vervolgens een tissue en vouw deze dubbel. Hap in de tissue met je lippen, niet je tanden natuurlijk, zodat het binnenste randje van je lippen de tissue aanraakt. Hierdoor gaat alle overbodige lipstick van de binnenste rand van je lippen af waardoor het niet meer af kan geven op je tanden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nikki DeRoest (@nikkideroest) op

4. Meng foundation met dagcrème

Foundation is een wonderproduct, maar soms kan het ons ook tegen werken. Het kan je huid bijvoorbeeld uitdrogen, te dik zijn of je kan de dekking te hoog vinden. De perfecte oplossing voor al deze problemen is door een beetje van jouw favoriete dagcrème te mengen met je foundation. Hierdoor maak je de foundation namelijk dunner, minder dekkend en hydraterender. Daarnaast hoef jij ook niet je geld te besteden aan verschillende foundations. Alleen maar voordelen dus!

5. Gebruik producten voor verschillende doeleinden

Deze tip is ook een lifesaver voor jouw portemonnee. Je kan namelijk veel producten voor verschillende doeleienden gebruiken. Een lippenbalsmen met een kleurtje kan bijvoorbeeld dienen als blush, een bronzer of highlighter als oogschaduw en vloeibare lipsticks als eyeliner. Het enige waar hierbij rekening mee gehouden moet worden, is dat producten die je wilt gebruiken als eyeliner wél veilig zijn voor de ogen. Jeffree Star lipsticks zijn bijvoorbeeld perfecte eyeliners en zijn ook veilig voor jouw kijkers. Wees dus creatief en ontdek alle verschillende mogelijkheden.

6. Witte eyeliner

Dit is de perfecte oplossing voor iedereen die er moe uitziet in de ochtend. Witte eyeliner is namelijk een super makkelijke manier om er wakkerdere blik te krijgen en je ogen op te laten vallen. Witte eyeliner kan je op veel verschillende manieren aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan op de waterlijn, wimperrand of als een winged eyeliner. Deze techniek is ook de ideale manier om jouw natuurlijke make-up look opvallender te maken. Perfect voor iedere creatieve minimalist onder ons.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty) op

7. Vollere lippen

Er zijn veel verschillende manieren om vollere lippen te creëren. Je kan producten gebruiken die je lippen groter maken maar deze irriteren jouw mond eigenlijk alleen maar. Je lippen groter laten lijken door middel van make-up is eigenlijk helemaal niet moeilijk. De beste manier om dit te doen is door alleen de cupidoboog en het midden van de onderlip bij te tekenen. Gebruik een lipliner om bij deze twee punten iets buiten de lijntjes te tekenen, verbind deze vervolgens weer met jouw natuurlijke liplijn en vul de lippen in met lippenstift. Om jouw lippen nog voller te laten lijkenl kan je ook een lichtere kleur of lipgloss gebruiken op het midden van de lippen. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top