Haarverzorging

Dit huis-tuin-en-keuken haarmasker is geweldig voor je haar

Dit huis-tuin-en-keuken haarmasker is geweldig voor je haar

Soms is je haar echt toe aan een maskertje. Dat vergeten we nog wel eens. Toch is het erg belangrijk. Je hoeft voor een fijn en goed maskertje niet altijd helemaal de deur uit te gaan want iedereen heeft dit product in zijn koelkast staan.

We hebben het over die geelwitte saus die bestaat uit eierdooiers, olie, citroensap en azijn. Mayonaise als haarmasker? Ja dat kan! Wij vertellen je alles wat je moet weten over hoe je zo'n masker gebruikt.

Je haar

We hebben allemaal onze eigen manier van het verzorgen van het haar. De één wast zijn of haar lokken om de week en de ander iedere dag. De één heeft 's ochtends ruim de tijd nodig voordat het haar goed zit, terwijl de ander er amper wat aan hoeft te doen. Onbewust hebben wij allemaal gewoontes die na verloop van de tijd het haar droog of beschadigd kunnen maken. Het zou fijn zijn als hier een handige oplossing voor zou zijn. Bekijk je voorraadkast eens, want mayonaise brengt veel voordelen met zich mee!

De voordelen 

Mayonaise is niet het eerste waar je aan denkt bij een haarmasker. Ja het klinkt een beetje vreemd, maar het zit boordevol voedzame ingrediënten. Allereerst zitten er eigeel in dit product en dat bevat aminozuren, die de haargroei weer bevordert. Dit komt door de collageen en de eiwitten die erin zitten. Ook bevat het eigeel vitamine A, E, D die allemaal het haar voeden met vocht. Verder stimuleren ze de groei van nieuwe cellen. En dan te bedenken dat dit is pas één ingrediënt is in mayonaise. 

Verder bevat mayonaise azijn. Azijn is perfect voor het reinigen van de hoofdhuid. Azijn zorgt namelijk voor het balanceren van de pH-balans, waardoor het haar wordt gereinigd zonder dat er natuurlijke oliën worden aangetast. Ook wordt hierbij weer de haargroei gestimuleerd, waardoor de haarwortels sterker worden.   

Het citroensap wat in mayonaise zit, helpt tegen roos en zorgt voor minder haaruitval. In combinatie met de eiwitten wordt het citroensap nog effectiever. Olijfolie, wat in sommige mayonaise terug te vinden is, voedt de gespleten haarpunten. Ook kan droog haar er flink van opknappen. 

Het aanbrengen

Doe net zoveel mayonaise in je haar als de normale hoeveelheid shampoo die je onder de douche gebruikt. Je kan dit zien als een 2-in-1 shampoo en conditioner. Masseer het goed in op de hoofdhuid. Zet de douche net wat warmer dan normaal. Dit zorgt er namelijk voor dat de voedzame eigenschappen in de mayonaise zich beter in je haar kunnen dringen. 

Hoevaak moet je dit masker gebruiken?

Het schijnt dat dit masker het effectiefst werkt als je het één keer per week gebruikt maar kijk wel eerst eens hoe het bij jouw haartype uitpakt. Gebruik zeker niet teveel. 

Ben jij benieuwd naar andere natuurlijke maskers? Klik dan hier!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top