Lifestyle

Zo creëer jij de perfecte Instagram feed

Zo creëer jij de perfecte Instagram feed

Heb jij het gevoel dat je Instagram feed rommelig is? Dat herkennen wij. Vaak weet je gewoon niet waar je moet beginnen als je het goed wilt gaan aanpakken. Maar don't worry, wij hebben dé vijf stappen gevonden om de perfecte Instagram feed te creëren!

1. Kies een thema

De eerste stap die je moet nemen bij het starten van een Instagram feed, is bepalen wat voor thema je wilt. Wil je graag lichte foto's met veel wit, donkere foto's met diepe tinten, of wil je juist veel kleur? Wanneer je hier een keuze in hebt gemaakt, kan je bepalen welke foto's goed zijn om te posten en welke niet. Wanneer een foto niet precies in je thema past dan kan je deze bewerken door middel van een filter of een bewerkingsapp zoals Lightroom of VSCO.

2. Bepaal waar je over wilt posten

De reden waarom bij veel van ons de feed ongeörganiseerd overkomt, is omdat de beelden niet op elkaar aansluiten. Probeer bij het maken van foto's voor je feed altijd na te denken over of het wel past bij de eerdere kiekjes. Als jij graag reisfoto's post, probeer dan het grootste gedeelte van jouw feed daarmee te vullen of met foto's van dingen die hiermee te maken hebben. Ditzelfde geldt als jij je liever richt op mode, make-up of eten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ashley aka bestdressed (@best.dressed) op

3. Kies een filter 

De manier om van jouw feed een geheel te maken, is door een filter te kiezen om te gebruiken en hier ook bij te blijven. Op deze manier versterk je jouw thema en de samenhang tussen de foto's. Je kan een filter van Instagram zelf gebruiken of kies er eentje uit een fotobewerkingsapp. Als je je nog niet kan binden aan één filter dan kan je ook twee filters die op elkaar lijken gebruiken, of verander per post de intensiteit van het filter.

4. Maak een indeling

Wanneer je de eerste drie stappen hebt doorgelopen, is het tijd om te bepalen welke foto je wanneer gaat plaatsen. Kijk hierbij goed naar welke beelden het mooist bij elkaar passen. Zorg voor variatie tussen je posts zodat je feed er niet uitziet als een herhaling van zichzelf. Wissel af tussen cameraperspectieven, poses en achtergronden. Om van tevoren te kunnen zien hoe een foto in je feed past, kan je een app gebruiken om posts vooruit te plannen. Deze apps kosten vaak wel geld, maar zijn zeker de moeite waard.

5. Speel met kleurencombinaties

Deze stap is optioneel maar door deze ook nog uit te voeren, til je jouw feed naar een hoger niveau. Om jouw feed gevarieërd en interessant te houden, kan je spelen met verschillende kleurencombinaties binnen het palet van jouw thema. Variëer per post tussen kleuren en creëer een patroon. 

Heb je deze vijf stappen helemaal doorlopen? Dan heb jij nu een samenhangende Instagramfeed. Niet helemaal tevreden met je keuzes of ben je van gedachte veranderd? Helemaal geen probleem. Blijf vooral spelen met jouw stijl totdat je iets vindt waar je bij blijft hangen. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top