Interior

Dit zijn de beste plekjes om een kerstboom te scoren

Dit zijn de beste plekjes om een kerstboom te scoren

Of je nou iemand bent die voor Sinterklaas al een boom heeft staan of rustig wacht totdat het een week is voor kerst: wat we allemaal wel gemeen hebben, is dat we de allermooiste boom willen bemachtigen. Ieder jaar crossen we van hot naar her om last minute nog een dikke vette boom te scoren. Maar hoe doe je dat?

1. Adopteer een kerstboom

Ontelbaar veel kerstbomen gaan ieder jaar in rook op. Zonde van de kerstbomen én niet goed voor ons milieu. Wat je beter kan doen, is een boom huren. Bij het dichtsbijzijnde afhaalpunt in jouw buurt (in maar liefst 15 steden door heel Nederland) mag je zelf de allermooiste boom uitkiezen. Iedere boom heeft een uniek nummer en dit nummer komt op jouw naam te staan. Je krijgt tips mee hoe je de kerstboom het beste kan verzorgen. In januari breng je de kerstboom retour en wordt de kerstboom terug de grond in geplant. In deze periode ben jij natuurlijk een beetje aan 'jouw' kerstboom gaan hechten en is het toch een beetje moeilijk om er weer afstand van te doen. Niet getreurd, met het unieke nummer kan jij volgend jaar jouw boom gewoon weer ophalen. 

2. Supermarkten

Vaak hebben supermarkten én hele goeie kerstbomen én een heel schappelijk prijsje. De meeste supermarkten verkopen kerstbomen, zoals de Aldi, de Lidl en Albert Heijn. Bij Albert Heijn staan ze zelfs al in de winkels. Een groot voordeel van het kopen van je boom in een van deze supermarkten is dat je tijdens het boodschappen doen ook meteen een mooie boom kan meepikken. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

3. Ikea

Het zal geen verrassing zijn, maar ook bij de Ikea kan je een mooie kerstboom kopen.Vanaf 22 november is de kerstboomverkoop van start gegaan. Ikea pakt het ieder jaar slim aan, want wanneer jij een kerstboom koopt van €19,99 ontvang je een waardebon ter waarde van €15. Deze waardebon kan je uitgeven in de winkel in de periode van 6 januari tot en met 20 februari 2020. In feite koop je dus een mooie kerstboom voor €5 en krijg je er een cadeautje ter waarde van €15 voor terug.

4. Bouwmarkten

Voor verscheidene soorten kerstbomen ben je aan het goede adres bij verschillende bouwmarkten. Bouwmarkten zoals Gamma en Praxis bieden diverse soorten bomen aan. Zo hebben ze bomen met of zonder kluit, kleine boompjes en de échte Nordmann kerstboom. Houd je liever niet van al die ronddwarrelende naalden door je hele woonkamer? Ook voor de kunstbomen kan je terecht bij de bouwmarkten.

5. Tuincentra

Alle tuincentra verspreid door het hele land bieden een groot assortiment kerstbomen aan. Wat het extra leuk maakt om hier je kerstboom te kopen, is dat de gehele winkel versierd is en je het ultieme kerstgevoel kan ervaren. Ook handig om gelijk een nieuw collectie kerstballen en andere versieringen in te slaan toch?

6. In jouw buurt

Vaak zijn dit de leukste plekjes om een mooi boompje te scoren, maar je moet er wel van af weten. In verschillende buurten zorgen buurtbewoners zelf voor een lokaal handeltje in kerstbomen. Zo kan je onder het genot van een glaasje glühwein, en voor de kids een lekker kopje warme chocolademelk, de allermooiste boom uitzoeken. Tegelijkertijd is het hartstikke gezellig om zo een praatje te maken met de buren die je nog niet zo goed kent.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top