Gezichtsverzorging

Zo kom jij van puistjes af zonder ze uit te knijpen

Zo kom jij van puistjes af zonder ze uit te knijpen

Stel, je hebt morgen een belangrijke presentatie of een feestje maar dan vind je opeens een puistje op je gezicht. Herkenbaar? Voor ons zeker. Wanneer je dit overkomt dan heb je waarschijnlijk de neiging om 'm uit te knijpen, maar dit is juist het tegenovergestelde van wat je moet doen.

Gelukkig hebben wij de beste manieren gevonden om van puistjes af te komen zonder ze uit te hoeven knijpen! 

1. IJs

Is het puistje erg rood? Houd er dan wat ijs tegenaan. Het ijs zorgt er namelijk voor dat de roodheid wegtrekt. Houd het ijs tussen de tien en vijftien minuten tegen het puistje aan afhankelijk van hoe rood en hoe groot deze is. 

2. Alcohol

Ik hoor je nu denken, alcohol werkt tegen puistjes? Ja, maar niet op de manier die je misschien denkt. Je puistje aanstippen met alcohol zorgt ervoor dat de plek uitdroogt waardoor deze sneller krimpt. Gebruik hiervoor een ontsmettende alcohol of een drying lotion die bedoeld is voor puistjes. Probeer alleen het puistje aan te stippen om te voorkomen dat de alcohol gezonde huid uitdroogt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mario Badescu Skin Care (@mariobadescu) op

3. Aspirine

Een aspirientje werkt niet alleen tegen hoofdpijn, maar ook tegen puistjes. Een pasta maken van de pijnstiller en die vervolgens aanbrengen op de puist verwijdert namelijk overtollige olie en droge huid zodat de puist sneller herstelt. Om deze pasta te maken, heb je niet meer nodig dan een aspirientje en een beetje water. Maak de pil fijn met een vork en voeg een klein beetje water toe om er een pasta van te maken.

4. Afblijven

Als je deze methodes hebt gebruikt, is het vervolgens erg belangrijk om de plek niet verder te irriteren. Probeer er dus vooral niet aan te zitten, doe er geen make-up op als dat niet nodig is en gebruik niet al te heftige cleansers om je gezicht te reinigen. Voer je huidverzorginsroutine voordat je gaat slapen uit zoals normaal en gebruik voor de puist nog een beetje tea tree olie en laat deze 's nachts intrekken. Probeer ook lekker veel water te drinken en vermijd vettig eten.

5. Make-up

Als je 's ochtends in de spiegel kijkt en merkt dat je de puist nog steeds kan zien, is make-up de oplossing. Maak de puist eerst goed schoon voordat je er make-up op aanbrengt om zo veel mogelijk irritatie te voorkomen. Gebruik vervolgens een groene concealer. Groen en rood zijn namelijk contrasten van elkaar, waardoor de groene kleur de roodheid van de puist zal verdoezelen. Breng vervolgens je normale concealer aan en poeder deze af zodat de make-up de hele dag blijft zitten. Probeer er nogmaals zo min mogelijk aan te zitten met je handen en gebruik schone make-up kwasten.

Last van hormonale acne? Lees dan vooral dit artikel!

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top