Wenkbrauwen

Wenkbrauwen laten groeien? Dit is hoe het moet

Wenkbrauwen laten groeien? Dit is hoe het moet

De messy brow is dé wenkbrauw trend van 2019. Je hebt het vast wel voorbij zien komen bij modellen op de catwalk, beroemdheden of zelfs bij vriendinnen. Ben je ook dol op deze wenkbrauw look maar zijn jouw wenkbrauwen er (nog) te dun voor? Lees hier hoe jij je ze kan laten groeien en creëer de perfecte messy brow.

Om die messy brow te kunnen bewerkstelligen, moeten we eerst zorgen voor dikke, volle wenkbrauwen. Volg deze tips op en binnen no time straal jij met de perfecte opgekamde messy brows

Let it grow

Hoe moeilijk het misschien ook voor je gaat zijn, dit is essentieel. Laat je pincet een aantal maanden achterwege en laat de haartjes hun gang gaan. Het zal in eerste instantie even schrikken zijn om van die enorme chaotische borstels boven je ogen te hebben, maar het is waard. Geloof me. Op deze manier kan je namelijk de natuurlijke vorm van je wenkbrauw laten teruggroeien.

Natural vitamines

Kokosolie, olijfolie en lavendelolie bevatten eiwitten en voedingstoffen zoals vitamine E. Dit zorgt voor het stimuleren van de haargroei. Masseer je wenkbrauwen iedere avond in met één van deze oliën en laat het er gedurende de nacht op zitten. Na een maand zul je echt verschil merken.

Wimperserum

Zijn jouw wenkbrauwen erg uitgedund na jarenlang epileren? Gebruik dan een wimperserum voor je wenkbrauwen. Het serum stimuleert de haarzakjes, waardoor de haargroei weer op gang komt. Daarnaast maakt het de haartjes sterker en voorkomt het dat ze gaan uitvallen. Voor een optimaal resultaat heb je wel even geduld nodig. Na 3 maanden zijn je wenkbrauwen terug van weggeweest. 

Scrub it baby

Om ervoor te zorgen dat de wenkbrauwhaartjes sneller doorkomen, is het handig om één keer in de week je wenkbrauwen te scrubben. Gebruik een pasta met fijne korrels. Masseer zachtjes en in ronddraaiende bewegingen over je wenkbrauwen. Je verwijdert de dode huidcellen, je stimuleert de doorbloeding én laat de haartjes sneller doorkomen. 

Smeren maar

Vaseline lijkt een wondermiddel voor alles en zo ook voor het creëeren van volumieuze bogen. Smeer ze iedere avond licht in met Vaseline. Het zorgt dat de huid vochtig genoeg blijft waardoor de haargroei ook zijn gang kan blijven gaan. Daarnaast zorgt het insmeren van je wenkbrauwen met Vaseline voor bescherming. Je gaat wrijving tegen waardoor je wenkbrauwen op hun plek blijven zitten en er geen onnodige haartjes verloren gaan of afbreken. 

Geef jezelf een aantal maanden de tijd om je wenkbrauwen weer volledig in hun natuurlijke vorm te laten groeien. Hierna kan je de eventuele verdwaalde haartjes weghalen met je pincet, maar wees voorzichtig! Hoe meer haartjes, hoe beter. Het enige wat je nu nog rest, is het omhogen borstelen van je welverdiende wenkbrauwhaartjes. Say hello to your messy brows!

Beeld: Gettyimages
Deel dit artikel
Back to top