Health

Dit is waarom jij pittig zou moeten eten

Dit is waarom jij pittig zou moeten eten

Je bent er dol op of je houdt er niet van: pittig eten. Hoe vaker je pikant voedsel eet, hoe beter je ertegen kunt. Waarom zou je dit jezelf aandoen, vraag jij je misschien af. Nou, er zit wel degelijk een voordeel aan regelmatig pikante gerechten nuttigen.

De reden om pittig te gaan eten, is dat je er naar waarschijnlijkheid langer door zal kunnen leven. 

Pittig eten 

Bij de Universiteit van Vermont analyseerden onderzoekers voor hun studie de gegevens van een 16.000 Amerikaanse mannen. Zij hadden een nationale gezondheids- en voedingstest gedaan. Het bleek dat over een tijdsduur van 19 jaar er 34% van de mannen overleed. Wat ze daarna deden was de gegevens beperken tot de mannen die veel spicy voedsel eten. Denk bijvoorbeeld aan chilipepers. Het percentage daalde tot wel 22%. 

Ook schijnt het dat mensen die pittig eten minder kans hebben om te overlijden aan ziektes zoals kanker en andere hart- of luchtwegenaandoeningen. Fijn dus als je gek bent op het eten van spicy food! 

Wonderstofje 

Onderzoekers gaan ervan uit dat het eten van pepers kan zorgen voor een langere levensduur vanwege het belangrijkste stofje genaamd ‘capsaïcine’ in de chilipeper. Heb jij hier ooit van gehoord? Dit stofje is namelijk een wonderstofje. Het wordt gebruikt als effectieve pijnstiller en tijdens de behandeling van reumatische klachten. Eet verder peper omdat het je maagwand beschermt. Ook vermindert capsaïcine de kans op dat jouw lichaam niet meer goed reageert op insuline. Het houdt dus je bloedsuikerspiegel in balans. Hoe fijn is dat!

Spicy food heeft dus een hoop pluspunten. Kom maar op met dat pittige eten!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Riverwards Produce (@riverwardsproduce) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top