Travel

Dit zijn de allerleukste gebieden om heen te gaan voor jouw volgende skitrip

Dit zijn de allerleukste gebieden om heen te gaan voor jouw volgende skitrip

Of je nou een echte skifanaat bent of gewoon gaat voor de gezellige après-ski; wintersportvakanties zijn ontzettend leuk. In Europa zijn er veel gebieden om uit te kiezen in bijvoorbeeld Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Om de keuze voor jouw volgende vakantie iets makkelijker te maken, zijn hier vijf van de beste skigebieden in Europa.

1. Les Quatre Vallées - Zwitserland

Dit gebied heeft een speciaal plekje in mijn hart, omdat ik hier als kind heb leren skiën. Naast de persoonlijke nostalgie is dit naar mijn mening één van de beste plekken door onder andere de grootte van het gebied en de prachtige pistes. Les Quatre Vallées is een enorm gebied wat grenst aan verschillende dorpjes. Dit maakt het ideaal voor skitochten. Ook zijn de pistes super interessant voor gevorderden want het bestaat voornamelijk uit rode en zwarte pistes. Gelukkig zijn er ook zat blauwe pistes voor de beginners. Hier skilessen volgen zou ik alleen niet aanraden voor mensen die geen Engels of Frans spreken. Zwitserland is namelijk iets minder internationaal ingesteld dan de andere landen op deze lijst. Een Nederlandse skileraar zit er hier dus helaas niet in.

2. Salzburger Sportwelt - Oostenrijk

Nog een gebied waar ik mooie herinneringen aan heb alleen deze, is in tegenstelling tot het Zwitserse gebied, een stuk interessanter voor beginners. De pistes sluiten hier mooi op elkaar aan waardoor je bijna nooit over een smal pad hoeft te skiën. Om de tien minuten skiën kom je wel een restaurantje tegen en de après-ski is er bijzonder gezellig. Bovendien is het een enorme aanrader voor mensen die met het vliegtuig op vakantie willen, omdat het gebied erg makkelijk te bereiken is vanaf het vliegveld van Salzburg.

3. Tignes / Valle d'Isère - Frankrijk

Dit Franse gebied is een droom voor gevorderde wintersporters. Het is enorm en beschikt over maar liefst 86 liften. Deze skiplek is ideaal voor tochten en is over het algemeen niet druk; geen lange wachtrijen dus. Het is geschikt voor volwassen groepen die zonder kinderen willen skiën want dit gebied is over het algemeen niet erg kindvriendelijk. Ideaal voor een skitrip met je beste vriendinnen of met je partner dus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Serfaus-Fiss-Ladis (@serfausfissladis) op

4. Les Trois Valées - Frankrijk

Als je dacht dat het vorige gebied groot was, dan heb je Les Trois Valées nog niet gezien! Het beschikt namelijk over meer dan 150 liften! (162 om precies te zijn). Het gebied is geschikt voor zowel gevorderde als beginnende skiërs en heeft een mooie variatie tussen de pistes. Les Trois Valées kent bijna geen vlakke stukken en heeft ook veel mogelijkheden voor off-piste skiën. Ook is de kans dat je hier zonder sneeuw komt te zitten miniscuul omdat bijna alle liften zich op 1800 meter hoogte of nog hoger bevinden.

5. Serfaus - Oostenrijk

Tot slot; het perfecte gebied voor families. Dit gebied is meer dan geschikt voor kleine kinderen. Je vindt hier veel speelgebieden en skischolen die speciaal gericht zijn op kinderen. Daarnaast is Serfaus ook erg geschikt voor beginners maar ook voor gevorderden. Je vindt hier veel variatie tussen de pistes en weinig vlakke stukken. Het gebied is zeker niet de grootste op deze lijst, maar Serfaus is jouw tijd zeker waard.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top