Health

3 dingen waar mannen denken beter in te zijn dan vrouwen

3 dingen waar mannen denken beter in te zijn dan vrouwen

Mannen denken vaak dat ze beter zijn in alles. Nou ja, alles. In de meeste dingen in ieder geval. Dat vrouwen slecht zijn in autorijden, heeft vrijwel elke man wel eens gezegd. Ook denken ze alles beter te weten. Helaas lieve mannen, jullie hebben niet altijd gelijk. 

Wij vonden dat het tijd werd om te laten zien waar mannen ‘denken’ beter in te zijn dan vrouwen. Dit artikel is natuurlijk eentje met een vette knipoog want lang niet alle mannen denken zo én wij vrouwen kunnen er andersom ook wat van. 

Autorijden

Als een auto net even te lang of te langzaam links rijdt, dan moet het wel een vrouw zijn. Dat die vrouw in het verkeer wat irritant rijdt, hoeft niet te betekenen dat elke vrouw zo rijdt. Een argument voor het feit dat vrouwen volgens mannen niet kunnen autorijden is dat ze er fysiek niet goed toe in staat zijn. Wat een onzin! Voor autorijden hoef je echt geen bodybuilder te zijn. Mannen overschatten zich op dit gebied gewoon veel te erg.

Sport

Omdat mannen vaak meer wegen en een grotere spiermassa hebben, hoeven ze toch niet per se beter te zijn in het uitvoeren van een sport. Er zijn namelijk ook andere factoren die de kracht van een atleet kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd. Een vrouw van 30 is vaak beter in sporten dan een man van 80. Ook de ledematen, spierlengte en andere genetica zijn bepalend. Als het gaat om lang achter elkaar sporten, kunnen vrouwen dit over het algemeen beter dan mannen. Doordat vrouwen op dat moment een grote hoeveelheid oestrogeen aanmaken, zijn ze in staat om mannen te overtreffen in duursporten (langdurig achterelkaar sporten). Verder is er ook verschil in het soort sport. Dat een man waarschijnlijk vaak zwaardere gewichten kan dragen, is een feit maar als je kijkt naar de sport dansen kunnen vrouwen die waarschijnlijk over het algemeen beter. De meeste mannen zijn wat stijfjes. 

Op tijd zijn 

Mannen denken dat zij altijd sneller klaar zijn dan vrouwen. Dit hoeft helemaal niet altijd het geval te zijn. Oke, vaak zijn vrouwen wel een tijdje bezig met optutten maar toch zijn er zat mannen die langer voor de spiegel staan dan hun vrouw. Er zijn genoeg mannen die meer ijdel zijn dan hun vrouwelijke partner en dus als gevolg meer tijd besteden om zichzelf klaar te maken.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top