Fashion

5 x styling tips om lekker warm te blijven tijdens de koude winter

5 x styling tips om lekker warm te blijven tijdens de koude winter

Het is weer winter dus dat betekent dat het koud is en het kwik nog even flink gaat dalen. Warm aankleden is een must en een manier om het warm te krijgen, is door extra laagjes voor je outfit te gebruiken. Met behulp van de volgende tips wordt jouw outfit niet alleen lekker warm, maar ook nog eens super modieus!

Truien

Voor alle koukleumen onder ons is het dragen van meerdere truien over elkaar echt een droom maar twee dikke truien over elkaar heen gaat natuurlijk niet zo maar. Wat je wel kan doen, is een dunne coltrui (bij voorkeur van wol) combineren met een oversized of dikke trui. Kies een exemplaar uit die niet te strak zit voor de bovenste laag zodat je nog vrij kan bewegen. Laat de col van de coltrui boven de kraag van de andere trui uitkomen voor een contrast. Een blouse onder de trui werkt hier ook goed voor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

Korte mouwen

Een simpele manier om tops met korte mouwen te verwerken in een outfit met laagjes is door een top met lange mouwen eronder te dragen. Combineer bijvoorbeeld een blouse met korte of driekwart mouwen met een top met lange mouwen. Of draag een oversized t-shirt over een lange mouwen shirt die wel nauwsluitend is. 

Jeans

Als het heel erg koud is, is alleen een jeans vaak niet genoeg. Om dit te verhelpen kan je een maillot, een panty of een thermoslegging onder je jeans dragen voor een extra laagje warmte. Dit zie je niet maar het voelt toch een stukje warmer. Vergeet natuurlijk niet warme sokken over je panty of maillot aan te doen zodat ook je voeten geen ijsklompjes worden.

Jurkjes

Een zomers jurkje winterproof maken, is makkelijk te doen door een trui aan je outfit toe te voegen. Je kan de trui over je jurkje aantrekken en het zo laten als je houdt van een baggy look. Maar als je liever toch je taille wilt accentueren dan kan je dit doen met een riem. Draag 'm in je taille, maar niet te strak. Trek vervolgens de trui omhoog zodat deze over de riem heenvalt en de accessoire niet meer te zien is. Trek de trui niet helemaal onder de riem vandaan. Hierdoor lijkt het net alsof je een rok aanhebt en je de trui daarin gedaan hebt. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

Schoenen

Extra dikke sokken zijn in de winter altijd welkom, maar dit is niet de enige manier om je voeten warm te houden in de winter. Draag bijvoorbeeld kniehoge laarzen onder jouw jeans voor extra warmte bij je kuiten en knieën. Combineer ze met flaired spijkerbroek of andere modellen met wijde pijpen. Op deze manier ziet het eruit alsof je enkellaarsjes draagt, maar stiekem heb je toch meer warmte geregeld voor de benen. Als je snel koude voeten krijgt dan zijn thermossokken ook een perfecte oplossing. Deze sokken zijn vaak te koop in sportwinkels en met name de winkels die zich specialiseren in wintersport. Deze sokken zijn gemaakt om je voeten warm te houden op de skipiste dus als ze je voeten in die temperaturen aankunnen dan zijn ze zeker geschikt voor het Hollandse weer. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top